lauantai 29. tammikuuta 2011

Flunssa iski

Kun se pari päivää oli vain tuloillaan, niin nyt flunssa sitten iski. Nukuin yön parin tunnin pätkissä, kävin välillä vessassa ja kääriydyin taas uudestaan talon paksuimman peiton sisälle. Onneksi järki käski yöllä kaivaa täkki esille ja nukuinkin katkoksista huolimatta hyvin. Silti olisi tehnyt mieli jäädä aamulla petiin. Lämmin rooibus-vihreätee-aamujuomani maistui tavallistakin paremmalta.

Mahdollisesti lisämausteen tälle väsylle antaa pieni raivaussessio ennen kauppareissua. Taas on muutama lehtilokerikko järjestyksessä ja loppu alkaa häämöttää tai ainakin vierassängyn isoäidinpeitto on jo näkyvillä. Käsityölehtiä on kertynyt valtava määrä, mutta niitä en missään tapauksessa raaski hävittää.Mutta kun hävitettävääkin on ja roskakuski käy maanantaisin, niin yritän vielä jatkaa tänään tai ainakin huomenna. Hiljaa hyvä tulee!

Päivällä oli kuitenkin pakko lähteä miehen kanssa ruokaostoksille, vaikka miten väsytti. Sen jälkeen olinkin ihan reporanka ja kellahdin heti petiin. Ostosmatka oli sikäli pakollinen, että näin miehen ei tarvinnut lähteä rahakaupan kautta, vaan ostimme ruuat minun kortillani. Miehen kortti ei suostunut toimimaan kaupan uusilla maksupäätteillä ja vaikka uusi on jo tullut, niin tunnusluku puuttuu vielä. Minulla ei yleensäkään ole juuri yhtään käteistä rahaa kukkarossa. Ruoaksi ostimme jotain valmiiksi täytettyjä lihakääryleitä, yhden tälle päivälle ja toisen huomiselle per nokka. Näin kun meitä on vain kaksi syöjää, raaskii viikonlopuksi ostaa vähän kalliimpaakin. Syödään sitten taas viikolla vaikka hernesoppaa.



Viime viikonvaihteen ranskalaiskanasta (1,7 kg) syötiin lauantai ja sunnuntai. Maanantaina ja tiistaina oli kananluista keitetty keitto, jota pistelin vielä keskiviikon lounaallakin. Keitto oli minusta tosi hyvää ja ihastuin kananlihankin makuun, mutta mies ei jostain syystä tykännyt siitä. Meillä tosin on näkemysero ruoan kypsyysasteesta. Hän söisi mieluiten lihan, kaiken lihan, lähes raakana. Minä haluan lihat suunnilleen kypsiksi, varsinkin kaiken sellaisen, jossa voi olla salmonellavaaraa.

Ei tällä kertaa muuta kuin leppoisaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Minulla oli flunssa pari viikkoa sitten. Paras lääke oli kuuma tee jonka sekaan laitoin hunajaa. Kuulemma sitruunamehu vielä teen lisänä parantaa tehoa.

    Raivaa ihan maltillisesti, varsinkin nyt kun olet kipeä ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos asiantuntijan neuvosta, otankin tämän hyyvin hiitaasti. Muuten, todella ihailin rauhallista ja leppoisaa esiintymistäsi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!