maanantai 12. heinäkuuta 2010

Mansikat tallessa!

Säilöntäkausi alkoi nyt! Isäntä toi kaupasta viiden kilon laatikon mansikoita ja nyt ne ovat sievästi puolitettuina ja sokeririppusella höystettyinä pakastimessa. Edes kuvaa en ehtinyt ottaa, sillä näihin aikoihin päivästä aurinko paistaa terassille niin lämpimästi ettei turhan takia viitsinyt askarettani pitkittää. Muutama marja meni omaan suuhun, mutta varsinaisesti pehmenneitä marjoja ei ollut kuin muutama, homeessa ei yksikään.Tässä nyt on meidän huushollin talvella tarvitsemat mansikat.

Tuli mieleen, että nyt on syytä kävellä vanhalle kasvihuoneelle tarkastamaan vattuviljelmä. Näihin aikoihin siellä tavallisesti ensimmäiset ovat kypsymässä... Voi muuten olla aika helteinen marjastuspaikka näillä helteillä.

Hellettä on muuallakin ja ennätyksiä rikotaan. Lammilla oli mitattu 33,2 astetta. Meillä näyttää sisällä olevan tasan 30, ulkona varmaan saman verran. Jakselkaa, juokaa paljon älkääkä polttako päätänne. Minä taidan tehdä jääteetä aamulla termariin jääneestä teestä. Jäät tosin puuttuvat.

3 kommenttia:

  1. Nam! Upea kuorma mansikoita. =) <3

    VastaaPoista
  2. Joo-o, hyvältä tuntuu. Kävin myös vattuja katsastamassa. Tulos: ensimmäinen litra kasvihuoneen lattialle varisseita, liiskaantuneita vattuja, toinen litra pakkasessa eli vähän myöhästyin.

    VastaaPoista
  3. Oi, ovatko vadelmasi kasvihuoneessa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!