maanantai 26. heinäkuuta 2010

Mikähän se tämä on?

Kiersin aamulla kastelemassa sisäkukkia ja rupesin ihmettelemään, että mikähän puoli metriä korkea rikkaruoho se tämän juurelta lähtee:

Tietääkö kukaan, mikä tämä, varmaankin mehikasvien sukuun kuuluva kasvi mahtaa olla nimeltään? Minä sain poikasen joskus ajat sitten, varmaan siitä on jo kolmisenkymmentä vuotta. Kasvi tekee joka vuosi sivulleen poikasia, mutta nyt se yllätti täydellisesti. Kyseessä ei todellakaan ole rikkaruoho, vaan tämän veijarin ensimmäinen kukinta. Kukat ovat tosi vaatimattomia, mutta kukkia kumminkin.Pieni posliinikukkakin kukki pari viikkoa sitten, mutta lopetti kukintansa niin nopeasti, etten ehtinyt ottaa siitä kunnollista kuvaa. Seuraavaksi odotan vanhan rahapuun kukintaa. Se on elämänsä aikana kukkinut yhden kerran. Kaikki nämä kolme asuvat samassa huoneessa ja siihen perustan toiveeni yllätyskukinnasta. Tai sitten nämä ovat erityisen musikaalisia kasveja. Mies harjoittelee pasuunalla lähes päivittäin heidän läheisyydessään.

Ja lisää hyvin menestyviä sisäkasveja:


Ostin kaktuksen joskus keväällä ruokakaupasta ja heti ensimmäisen kastelun jälkeen tämä Kaktus rupesi kasvamaan vähän liiankin hyvin. Ikkunalauta on talon varjoisimmalla puolella ja vaikka erilaiset puskat kasvavat ikkunan edessä, kuten näkyy pitäisi valon riittää tälle kasville. Luulisin ainakin. Silti tuo pisin piippo on ainakin 15 cm pitkä. Toivottavasti kaktus rupeaa pian kasvamaan myös leveyssuuntaan.

Hyvää viikkoa helteestä huolimatta! Tänne povataan 33 astetta, voi kauhistuksen kanahäkki! 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!