maanantai 3. kesäkuuta 2013

Hellettä piisaa

Paluu arkeen sujuu hitaasti ja rauhallisesti - tällä helteellä ei muusta ole puhettakaan. Muutamia kasveja pitäisi istuttaa ennen kuin ne tikahtuvat kuumuuteen, mutta kun kävimme perjantaina rautakaupassa, oli sielää ties minkä lajin multaa, vaan eipä ollut sitä ihan tavallista säkkimultaa. Tänään uusi yritys samalla retkellä, kun rahtaan tilattuja kirjoja postiin. Mies on parhaillaan lääkärissä, mutta sen jälkeen.

Tikkaa ei ole näkynyt pitkään aikaan pihassa, vaikka ääni onkin kuulunut. Nyt se on "herännyt" tarkastamaan lintupönttöjä. Tällä kertaa pöntössä ei tainnut vielä olla paisteja.


Orava tipahti vesisaaviin ja mies joutui kumoamaan koko saavin, sillä otus oli näyttänyt sen verran pökertyneeltä, ettei uskonut sen itse selviävän kuivalle maalle. Olemme epäilleet jonkun naapurin laittaneen rotanmyrkkyä, sillä yksi vainaja on jo aikaisemmin ollut saavin laidalla, orava siis. - Nyt linnut ja oravat ovat osoittaneet mieltään, kun  ei ole juomavettä. Tänään onkin suunnitelmissa hankkia heille uusi juoma-astia. Tai laskea uutta vettä saaviin.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!