lauantai 1. kesäkuuta 2013

Juhlat ottivat koville

Juhliminen on rankkaa puuhaa. Perinteisesti kuulemma julkkareissa viini virtaa, mutta meille jäi kuohuviiniä pullokaupalla. Sen sijaan tekemäni raparperisima ihastutti vieraita, jotka joivatkin sitä melkein 5,5 litraa. Juhlien valmistelu ja varsinkin itse juhliminen otti kylläkin voimille. Eilisten päiväunien lisäksi yöunet maittoivat niin että heräsin vasta puolen päivän aikoihin vielä tänäänkin.

Onneksi saimme ihanan auringonpaisteen ja juhla aloitettiinkin pihalla, seisomapaikilla. Lupasin olla pitämättä pitkää puhetta, mutta niin vain puhuon ainakin varttitunnin ellen pitempäänkin. Välissä tosin oli musiikkia: ensin Ateenalaisten laulu (piti olla Uusmaalaisten laulu), sitten puhetta ja Soi kunniaksi Luojan (siinä kohtaa piti olla murheellinenTuonen lehto, öinen lehto). Viimeinen kappale oli tilauksen mukainen eli Finlandia-hymni. Kaikki oli Sibeliusta, kuten kuuluikin, sillä kirjani kertoo myös siitä ajanjaksosta, jolloin Sibelius perheineen asui Yli-Keravan Mattilassa 1899-1902. Kirjani kertojan, Kristiina Juhontyttären poika isännöi tuolloin Mattilaa.


Tässä poseerataan Mattilan aitan seinustalla. Huomiseen paikallislehteen tulee juttu kirjastani ja kaukaa viisaana otin oman kameran mukaan haastatteluhetkeen. Päästiinpä kerrankin samaan kuvaan!


Kirjailija koko komeudessaan ihananssa mekossaan. Tuuli leyhytteli ihanasti mekon leveitä helmoja. Takana on huppu.

Raita-look näytti olevan muotia tänä keväänä.Sisällä oli kahvitarjoilu: foaccaciaa, kotijuustolla päällystettyjä saaristolaisleipiä, hyviä ässiä, unelmatorttua ja sen kanssa kerma-rahkaa ja mansikoita.

Kukkia tuli vaikka miten paljon, toinen toistaan kauniimpia. Mies toi jo aamulla kaksi ruusukimppua kahvipöydän koristeeksi. Liinan rypuyt on tehty tarkoituksella, mutta ruusuja taisivat passarit vähän kohentaa sitten, kun pöytä oli valmis. Itse en ehtinyt sitä vaihetta edes katsastamaan, saati kuvaamaan. Kirjoitin kynä sauhuten omistuskirjoituksia!


Ja tässä kirjalähettämö, jonka pinot hupenevat vielä tänään:


Se on kesäkuu nyt. Onnea kaikille ylioppilaille, valmistuneille ja muutenkin kesälomille kirmaaville!

10 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon vielä kerran.♥ Hienot on teillä olleet juhlat♥

  VastaaPoista
 2. Hei- kiristäpä noita kädenteitä aika reippaasti. Sinnehän laitoin kuminauhat juuri sen vuoksi, että voit tehdä niistä sopivat. Minun mielestäni ne tuollaisenaan roikkuvat liikaa...Tai miten haluat - onhan se kiva, kun tuuli kainaloissa suhisee, niin ei tule niin hiki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin sen kuvista itsekin. Oli niin kiirus, etten ennen ehtinyt tarkastaa asiaa. Ja tosi on, tuulen leyhyttely teki hyvää...

   Poista
 3. Kiitos, toivoin kuvia ja sain! Ihana mekko.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut sinulle "esikoisesi" vuoksi :)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut kirjasta ja hienosta lehtijutusta.

  VastaaPoista
 6. Mukava juttu paikallislehdessä! :)
  Innolla odotan kirjaasi.

  VastaaPoista
 7. Upea kirja, onnea vielä kerran, Villiviini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aili-mummo! Et suinkaan vain ole luknutkin sitä jo?

   Poista

Kiitos kommentistasi!