keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Huh hellettä, sanoi jänis pakkasella

Se, jänis nimittäin, tuli vallan pihaan asti antamaan lausuntoaan. Valitettavasti kamera oli taaskin väärässä paikassa ja jussi loikki tiehensä.

Koko päivä on mennyt hellettä ihmetellessä. Ei tällä kelillä parane liikaa ahertaakaan, mutta sain sentään täytettyä noin seitsemän muuttolaatikkoa mullalla. Enää on kasvien istutus, jos ne mokomat nyt suostuvat edes juurtumaan. Istutan ja kylvän muutamia yrttejä rappusten eteen, ettei tarvitse lähteä kauempaa hakemaan mausteita. Siis sitten, kun kesäkeittiö on saatu perustettua. Viime kesänä ostettiin grilli-savustusvehje, jota ei ehditty edes koekäyttää. Nyt olisi tarkoitus ehtiä.

Pihassamme on vaarana yrttitarhalle, että jos ei jänis syö, niin oravat ainakin. Ne ovat jo ehtineet istuttaa melkoisen määrän auringonkukan siemeniä eri pyttyihin. No, onpa edes jotain kasvavaa.


Tämäkin ihanuus tuli viikko sitten. Kun taimina ostamani miljoonakellot ovat surkeita eikä niillä ilmeisesti ole aikomustakaan kasvaa, niin onneksi sentään jotkut ovat kukassa. Väri sopiikin hyvin yhteen auringonkukkien kanssa.

Mies toi kaupasta koirankupin janoisten pihaeläinten juoma-astiaksi. Oravat ovat osoittaneet mieltään, kun vesisaavi eli heidän juoma- ja uima-astiansa on ollut tyhjänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!