lauantai 15. kesäkuuta 2013

Juhlapäivä

Meillä on tänään ollut upea, aurinkoinen päivä. Tuulee tosin vähän, mutta se ei ole juhlamieltä haitannut. Tuntuu ihan uskomattomalta, että tämä meidän mummin muru, lapsenlapseni, jota 15 vuotta sitten pidin pienenä nyyttinä sylissäni, pääsi tänään ripille. Miten nopeasti nuo lapset kasvavatkaan ja varsinkin sittne, kun päällä on ensimmäinen tumma puku, kravatti ja kauluspaita, niin sittenhän sitä vasta pojasta mies tuleekin.

Sitä katselin ja myöehmmin puhuttiinkin, miten pojat tuossa iässä ovat vielä aika matalia miehiä, eivät tosin kaikki, mutta tytöt näyttävät monta vuotta vanhemmilta ja isommilta. Onneksi pojat ottavat nopsaan kiinni niin pituudessa kuin toivottavasti älyssäkin.Sen tiesin hyvinkin jo etukäteen, että pyyhin koko kirkonmenojen ajan silmiäni, mutta niin näytti vieressäni istunut rippilapsen äitikin tekevän. Silmiä vetistää vieläkin, mutta varmaan jo nyt muista syistä.

Tytär oli laittanut hyvät juhlat kotiin: leiponut ihania kakkuja ja pikkuleipiä. Meitä oli vain pieni lähipiiri, vanhempien lisäksi lähinnä isovanhemmat puolisoineen ja kummit.


4 kommenttia:

  1. Oi miten tuo ripille pääsy on juhlallista. Minäkin itkin molempien lasten kohdalla. Onnea paljon ripillepääsyn johdosta. Niin se vain aika vierii...
    Ihanaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Onnen toivotukset täältä myös !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!