tiistai 31. maaliskuuta 2015

100333

Semmoista lukemaa tuo laskuri juuri nyt näyttää. Kiitos teille kaikille lukijoille, tutuille ja tuntemattomille! Järjestän kyllä lupaamani arvonnan sitten kun silmät tästä kohenevat ja pääsiäistohinat on ohitettu. Ja etenkin sitten kun ehdin miettiä arpajaispalkintoa... Palaamme asiaan!

Kuva on kyllä tältä talvelta, mutta yhtä hyvin olisi voitu ottaa vaikka tänä aamuna. Vaikka samanlaista kai keli on joka puolella. Kurjaa. Lumikellot sinnittelevat hangessaa ja narsissit terassin pöydällä. Takatalvi tuli, mutta niinhän se usein tähän aikaan vuodesta tuppaa tulemaan.


Näkö ei ole yhtään kohentunut. Diabeteshoitaja ei osannut sanoa asiasta mitään ja myöhästyin juuri ja juuri: silmäklinikan jonohoitajan vastaanotto oli päättynyt kymmentä minuuttia aikaisemin. Häneltä nimittäin aion tiedustella, mihin minut on ohjattu ja voinko ehkä kiirehtiä vastaanottoa.  Voihan olla, että minut käsketään kiireimmiten silmäsairaalaan, tai sitten ei ole mitään kiirettä. Kurjaa tämä kuitenkin on. Ei näe lukea kuin suurennuslasin kanssa, käsityö sujuu juuri ja juuri, kun pääsin helmineuleen kohdasta ohi. Kirjoittaminen sujuu miten kuten, virheitä tehden.

Mutta pensselit kaivoin esille ja aion pikapuoliin virkistää iitseäni kokeilemalla uusia värejäni. Tänään en vielä päässyt siihen vaiheeseen, mutta jo sutien kaivaminen työhuoneen sohvan alta oli iso askel. Siellä ne kaikki maalauskamppeet ovat odottaneet vanhassa kapsäkissä varmaan 15 vuotta, kymmenen ainakin. Katsotaan, mitä uusi päivä tuo tullessaan ja pääsenkö käsiksi maalituubeihin.

Kunnon puolesta olemmemolemmat jo tervehtyneet.Miehellä ei näitä lisävaivoja olekaan ja minullakin lähinnä silmät ja vielä  vähän tasapainoaan hakevat sokerit.  Ruoka maittaa ja esimerkiksi paistettu kaurapuuro päiväruoaksi oli erinomaisen maukasta ja vatsaystävällistä.

Aamu ei alkanut kovin hyvin. Olin tiilannut siivoojan suunnilleen desinfioimaan koko alakerran. Toimeksianto tapahtui sähköpostitse, jolla tilaus myös vahvistettiin. Reipas siivoojapoika tuli sovittuun aikaan, mutta hän ei ollut kuullutkaan tällaisesta toimeksiannosta. Hänellä ei ollut erikoisaineita, ei hanskoja, ei mitään muuta kuin tavalliset siivousvehkeet ja -aineet mujana. Onneksi meillä oli kloritea kotona ja sen pitäisi tepsiä noroon, jos tämä nyt sitten sitä oli.

Olin myös tilannut nojatuolien puhdistuksen ns. sattuneesta syystä, mutta ei varmaan tarvitse mainita, oliko hän siitäkään kuullut. Olin kohtalaisen kiukkuinen ja siinä ja siinä etten ruvennut hakemaan uutta firmaa.  No liikkeen omistaja kyllä soitti kovin nolona ja sovimme ajan, jolloin hän tulee pesemään tuolit, mutta tietysti vasta pääsiäisen jälkeen. Ei niissä sentään irtokakkaa ole, mutta tarvetta puhdistukseen joka tapauksessa.

Suunnittelimme pääsiäisruokia, sillä mies joutuu tekemään suurimman osan ruokaostoksista jo huomenna. Torstaina hänellä aika sairaalatutkimuksiin ja keskiviikkona muuta menoa, ainakin soittotuntinsa. Vähemmän säilyvät tietysti hommataan vasta lauantaina ja katsotaan, miten helpoimmalla päästään. Aioin jo jättää pääsiäisaterialta jälkiruoankin pois, mutta tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin. Jos sitä vispaisi vaikka jonkun yksinkertaisen suklaajutun. Ilman kotijuustoa en voi mitenkään juhlia pääsiäistä, mutta muuten vähän yksinkertaisemmin mennään. Kakun kainakin mies saa ostaa valmiina ja viinit on jo ostettu.  - Vielä täytyy muistaa tarkistaa, että talossa on isoja lautasliinoja. Lpset perheineen tulevat sunnuntaina ja ystävät maanantaina syömään. Perjantaina käydään varmaan vaaria tapaamassa.

6 kommenttia:

 1. Olipa tieto siivousfirman sisällä kulkenut huonosti. Blogissani on sinulle haaste jos jaksat vastailla :-)

  VastaaPoista
 2. Harmi tuo siivousfirma. Itse olen kerran noron pitänyt ja se on ollut kamalan tauti mitä olen ikinä pitänyt. Jää keuhkokuume toiseksi. Loppuvaiheessa oli jo sitä mieltä että kuolen siihen tautiin... en kuitenkaan, mutta toivottavasti en enää ikänä siihen sairastu!

  VastaaPoista
 3. Älä nyt kuitenkaan väsytä itseäsi liikaa Pääsiäisenä, vaikka noin on vieraita kovasti tulossa.
  Hyvää ja Rauhallista Pääsiäistä Sinulle ♥.

  VastaaPoista
 4. Iloista Pääsiäistä Sinulle ja perhekunnallesi !
  t, outi a

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Hyvää ja siunattua pääsiäistä sinulle Villiviini! ♥♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!