sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Johan otti ohraleipä

Bikken pilttuun Bikke haaastoi minut vastaamaan seuraaviin kysymyksiin. Olenkin onnistunut jo pitkään kiertämään kaikki tämän tapaiset utelut, mutta heh, tähänhän on pakka vastata!En aiokaan satuilla pitkään, mutta jospa sentään jotain;


KYSYMYKSET::

QUIS? (kuka)
QUID? (mitä)
UBI? (missä)
QUIBUS AUXILIIS? (minkä ja kenen avulla)
CUR? (miksi)
QUOMODO? (miten) 
QUANDO? (milloin)


QUIS - kuka

Minä Villiviini olen oikeasti Auli, joka jo melkein rohjeasti tituleeraan  itseäni kahden kirjan jälkeen kirjailijaksi, Oikeasti olen tehnyt työurani markkinointiviestinnän kimpussa. Koulutukseltani olen alun perin köksämaikka, mutta sitä työtä en voi tehnyt päivääkään. Tai siis no, en opetustyötä koulussa, kouluttanut kyllä paljonkin. 



QUID? - mitä

Mitäkö olen? Laurin vaimo, yhden tyttären ja yhden tyttärenpojan äiti, kahden poikapuolen ja miniän sekä yhden tytärpuolen äitipuoli ja yhden pojantyttären mummipuoli sekä yhden poikapuolen tytärpuolen mummipuoli. 

UBI? - missä 

Tiiviisti kotona, täällä Järvenpään kulmilla, ikivanhassa puisessa maalaistalon päärakennuksessa. Joskus syöpäsairaalassa, labrassa tai lääkärireissussa. Raportoin täällä ja facebookissa kuulumisisiani.

QUIBUS AUXILIIS? - minkä ja kenen avulla

Viime mainituissa paikoissa rakkaan mieheni avustuksella, muuten Taivaan isän tukevassa hoidossa. ja ehdottomasti hyvien ystävien tukemana  myös.

CUR? - miksi

Miksi mikään on miksi? Onneksi syöpäni ei ole itse aiheutettua eikä kukaan osaa sanoa, mistä se yhtäkkiä tulla pöllähti minuun. Olen lajissani suvun ensimmäinen. Tähän asti elämä oli mallillaan, mutta kukapa sitä tietää, mitä milloinkin ihmiselle tapahtuu. Mulle nyt tuli tämä imusolmukesyöpä ihan puskista. 

QUOMODO? - miten 

Miten aion selvitä. Niin luen tämän kysymyksen. Lujalla tahdonvoimalla, uskolla parantumiseen, luottavaisella mielellä, ilolla, ystävien tuella, varjeluksella. Mitä sitä ihminen enempää voi pyytääkään.  Ja kun tukkakin on ruvennut jo kasvamaan takaisin.


QUANDO? - milloin

Taivas tietää, milloin lähtö tulee. Sitä ennen on mahdollista kokea  vielä toinenkin sairaus, jota parhaillaan tutkitaan. 


Nämä olivat niin kovat kysymykset, Bikke, että en taida osata pistää paremmaksi. Kiitos kysymyksistä! Jos joku haluaa vastata vielä näihin uudistaan, niin olepa hyvä. Nämä vastaukset nyt pyöriväåt tiiviisti sairauden ympärillä, kuten muukin elämä ja sille en mahda mitään. Mutta kai tämä tästä vielä iloksi muuttuu, kun tuo tukkakin rupesi uudestaan kasvamaan.


4 kommenttia:

 1. Paljon tsemppiä sinulle... positiivinen asenne auttaa paljon, olen huomannut sen läheisissäni jotka sairastavat. Voimia sinulle jatkossakin ja älä anna periksi!!
  -Irene

  VastaaPoista
 2. Sairauskin on elämää, kun niikseen sattuu. Iloista ja reipasta mieltä siitä huolimatta ! - outi asteri

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Ohraleipä on hyvää :)) Pakko todeta että valitsit vastaukset hyvin. Mahdollisuuksia olisi ollut laajalti.. Kiitos siitä.. EI HUANO ollenkaan.. Ja MÄ tiedään nää kuviot! Syöpä on syvältä..päästäisiimpä me siitä irti!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!