keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Hieno juhla

Olimme tänään hienosti järjestetyssä juhlassa Järvenpää-talossa. Sotainvalidien paikallisosasto täytti 70 vuotta ja kertoi viettävänsä nyt viimeistä suurta juhlaansa. Jäseniä on hieman toista sataa, joista sotainvalideja on enää 25. Meillä oli erityinen syy olla paikalla, kun yhdistys nimesi kunniajäseniään.


Tilaisuudessa esiintyivät Kaartin soittokunta ja Jorma Hynninen. Pienet ja vähän isommatkin voimistelijatytöt olivat suloisia. Juhlapuheet olivat hyviä, lyhyitä, napakoita ja isänmaallisia. Ohjelma taisi kestää lähes minuutilleen ilmoitetun ajan. - Seppelpartiot lähetettiin tilaisuuden aluksi sankarihaudoille.

Erityisen suuri ilo varmaan kaikille veteraaneille oli nähdä ainakin kolmen koulun oppilaskunnan edustajia paikalla. He kävivät myös asianmukaisesti onnittelemassa yhdistyksen johtohenkilöitä. Pojat olivat komeita tummissa puvuissa  ja kravatti kaulassa. Rippipuvut mahtuivat vielä hyvin päälle... Tytöillä oli ehkä hankalampaa, sillä he esiintyivät aika jännissä vaatteissa. Yhdelläkin oli "tumma puku" ihan pukukoodin mukaan, mutta minä olisin kutsunut vaatetta mieluummin puseroksi. Nipin napin peppu peittyi.

Isä oli aika haikean näköinen, varsinkin kun moni kuului kyselevän äidin vointia. Olisi hän niin mielellään tullut juhlaan yhdessä puolison kanssa.

----  Kannattaa kurkata sivun laidan arvontakuvien taakse. Lisäsin äsken sinne Romu-Lyylin kaksiosaisen arvonnan linkin. Sivut avautuvat kuvia klikkaamalla.

3 kommenttia:

 1. Voi voi, tuosta pukukoodista nuorilla... Olin viime talvena yhdessä veteraanijuhlassa, jonka juonsi kolme nuorta neitosta. Ja se vaatetus. Se oli jotakin kamalaa. Yhdellä oli farkut ja tavallinen trikoopaita, jalassa korkokengät. Toisella tyllihelmainen prinsessapuku. Kolmannella minihame ja trikoopaita.
  Tuli paha mieli veteraanien puolesta... Ja ihmettelin, ettei juhlan järjestäjä ollut näitä tyttösiä informoinut siitä, mitä saa laittaa päälle.
  Mutta olen tietysti keski-ikäinen täti, joka ei ymmärrä nykynuorista mitään :/

  VastaaPoista
 2. Villiviini!

  Hieno rivistö vanhoja sotaveteraaneja kukitettuina.:D

  Onnittelut isällesi ja sinulle, Villiviini!

  Veteraanit ovat juhlansa ja kukkansa ansainneet<3

  VastaaPoista
 3. Onnea isällesi! Tilaisuus oli varmasti upea. Ehkä tuon ikäisillä pojilla on helpompaa, jos on se yksi ainoa juhlapuku eli rippipuku. Tytöillä valinnanvaraa on ehkä liikaa ja sitten joskus tyylitaju vähän pettää... :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!