torstai 20. lokakuuta 2011

Olipa myräkkää

Lokakuussa ei yleensä oleteta ukkostavan, mutta meilläpä oli eilen sellainen myräkkä, etten muista edes kesäaikoina olleen. Salamoi ja jyrisi ihan koko illan. Vettä ja rakeita tuli niin, että melkein jo pelkäsin niiden tulevan katosta läpi. Onneksi sähköt vain välähtelivät pariin kertaan, mutteivät katkenneet. Sytytin varoiksi kynttilän palamaan ja totesin myös, että taskulampun patteri oli lopussa. Taskulamppuja pitänee ostaa muutama kappale lisääkin varmuuden vuoksi. Nyt alakerrassa on yksi ja yläkerrassa pari kappaletta, mutta saisi olla enemmän.

Tänään mm. netti-Ilta-sanomissa asiasta kerrotaan lisää. Ei siis kuitenkaan meidän rakeista ja samanlaista varmaan oli koko Etelä-Suomessa. Luin tyttären naamakirjasta, että hän oli ollut matkalla pojan koulun vanhempainiltaan puoli seitsemän aikaan, jolloin myräkkä oli jo täydessä vauhdissa. Täytyypä illalla soittaa ja kysyä, miten he selvisivät matkasta.

Nyt aurinko paistaa ihanasti. Ainakin aamupäivällä taivaanranta oli sen näköinen, että saamme samaa lajia vielä tänään lisää. Nyt en ole kurkistanut sen puolen ikkunoista ulos. Hevoskastanjan viimeiset lehdetkin taisivat saada eilen kyytiä.


Mies sai tänään taitavan muusikko-kaverinsa kylään ja herrat tutkivat talon nuotistoja ja myös soittelevat, ilmeisesti vuorotellen yhdessä ja erikseen. Luulen, että se tekee tosi hyvää alalla lannistetulle ja sen takia aika masentuneelle miehelleni. Parhaillaan siellä soitetaan Enkeli taivaan -virttä, mutta instrumentista en oiken saa selvää tänne yläkertaan. Jaa, nyt kaveri taisi ottaa trumpetin esille. Kuulostaa upealta. --- Ja nyt ovat äänessä sekä pasuuna että trumpetti, luulen.

Eilisestä juhlasta on vielä tänäänkin mukava maku suussa. En enää eilen soittanut isälle, kun ajattelin hänen tarvitsevan lepoa rankan päivän jälkeen. Tänään jo voin kysellä päivän kuulumisia.

2 kommenttia:

  1. Oho, meillä on ollut aurinkoinen päivä, iltapäivästä vähän sateli ja oli kylmä viima. Niin iso maa on Suomi, että säät vaihtelevat täysin!

    VastaaPoista
  2. Meillä oli myös toissapäivänä kova ukonilma,onneksi ei kestänyt kauaa, mutta valot välähteli kilpaa salamoiden kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!