torstai 27. lokakuuta 2011

Kaappeja tyhjennetään

Tämä päivä on hupsahtanut taas kerran tosi nopeasti iltaan. Kiipesin tikkailla yläkaapeille ja kaappien päälle todetakseni, että silloin tällöin ehkä voisi kaapinpäälliset tomuttaakin. Muutama kippo oli pakko työntää suoraan tiskikoneeseen ja kone päälle. Tyhjennystä riittää vieläkin, mutta seuraavat hyllylliset saan ladottua jo suoraan muuttolaatikoihin. Osa tavaroista tietysti pidetään vielä paikoillaan, kun emme sentään aio siirtyä ulkoruokintaan remontinkaan ajaksi ellei ole aivan pakko. Ja kun en tiedä, miten paljon mahaani ratkotaan auki, on paras tehdä tämä urakka valmiiksi ennen maanantaita.

Ennakkotiedon mukaan uudet kaapit saapuvat todennäköisesti viikon päästä. Tämä tuli jo:


Ruskean pöytätason reunat eivät ole valkoiset, vaikka niin joku voisi arvella. Pöytä on pakattu hyvin huolellisesti lavalle ja kivimies antoi tarkat ohjeet siitä, miten levyä liikutellaan. Näet katkeamisvaara on suuri ja sitä tietysti jännitämme mitenkä käy. Tiskiallas, 1 kpl on asennettu tehtaalla valmiiksi ja tämä etummainen reikä odottaa keittotasoa.

Kun katselin kuvia ihanista valkeista keittiöistä, rupesin sitäkin jännittämään siis että tuleekohan tästä tuvastamme liian tumma. Valkoista väriä pohdittiinkin, mutta hylättiin keittiön muun sisustuksen ja värityksen takia. Ja oli kuinka tahansa, nyt ei enää voi katua. Sitä paitsi tämä on varmasti keittiöistäni ja varsinkin itse suunnittelemistani viimeinen. Voi olla tietysti, että jossain vanhustentalossa odottaa vielä joku minikeittiö meitä.

Kun tästä hankkeesta selviämme ja tavarat ovat uusilla paikoillaan, niin sitten ryhdyn rakentamaan nukketaloani. Sitä silmällä pitäen olen kierrellyt nettikaupoissa ja -divareissa. Uudet asukkaat tulivat pari päivää sitten. Eikös olekin upea pariskunta? Kalle-vaari ja rouva Plum ovat uuteen nukkiskonseptiini liiankin koreita, joten heitä pitää vielä vähän fiksata.

Löysin uuden miniatyyrikaupan, nimeltä Miniature and Craft UT. Kannattaa ehdottomasti kurkata, ainakin minun mielestäni. Nuo kapineet (1:12) ovat tosin vähän liian isoja nukketalooni, mutta eihän kaikkea haluamaansa aina saa. Nukkeja ja astioita en kuitenkaan osaa itse tehdä...

Olen tehnyt niin hulvattoman paljon nettiostoksia, että nyt pitää vähäksi aikaa jo stopata. Tulossa on vielä erilaista kirjallisuutta ja vanhoja lehtiä, joissa on -50-luvun sisustusta malliksi tähän nukketaloon. Hetekan malli pitää ainakin saada, sillä haaveilen niin suuria, että teen asukkaille semmoisen sängyn muistona omasta lapsuudesta.


3 kommenttia:

 1. Ihana harrastus sinulla, tuo nukkekoti.
  Kauniita astioitakin olet sinne hankkinut.

  On varmasti kurjaa asua remontin keskellä, mutta lohduttaudu sillä, ettei se kestä ikuisuuksia ja että lopputulos on varmasti palkitseva.

  Rauhaisaa viikonvaihdetta:)

  VastaaPoista
 2. Keittiösuunnitelma näyttää tosi hyvältä, laita vaan postauksia tulemaan kun on hauska seurata edistymistä.
  Nukkekoti 50-luvun henkeen, vau!

  VastaaPoista
 3. Viime kesän keittiöremonttimme on velä toreena muistissa...meilläkin vaihtui osaltaan väritys tummempaan ,vaaleat kaakelit vaihtui pehmeän kaneliruskeisiin laminaatteihin .Nyt alkaa silmä tottua ja osaan jo valita niihin sopivaa väritystä muuallkin..

  Ihania Nukkis-juttuja!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!