tiistai 26. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset

Jäät ovat tänään lähteneet. Mies kävi ruohonleikkuriasioilla ja tuli heti kertomaan uutiset: järvi on auki ja rannassa on kaksi joutsentä. Äkkiä kamera kaulaan ja katsomaan! Niitähän oli enemmänkin, peräti viisi joutsenta, tietysti myöäs runsaasti lokkeja ja jotain mustapäisiä, valkokroppaisia lintuja. Olisikohan ollut telkkä? Täytyy tiedustella talon luontoasiantuntijalta.
Keskellä oli vielä sen verran jäätä, että muutama lokki tepasteli jäällä. Kuvat on olosuhteiden pakosta otettu niin kaukaa, ettei suurentamallakaan näistä kaikista oikein ota selvää. Klikkaamalla nämä kyllä vähän suurenevat, mutta tarkkuudeta ei kannata puhua, sillä mehän olimme vastarannalla. Joka tapauksessa, tervetuloa joutsenet! Tällä tarkkailukalliolla teitä ei ole ennen näkynytkään.

Samalla retkellä kuulin minäkin kuovin huudon ja näinkin sen lentävän matalalla veden päällä, mutta kuvaan en onnistunut sitä vangitsemaan.

Teimme vielä pienen kierroksen kylällä ja oi miten ihanasti valkovuokot jo kukkivat aurinkoisella mäellä! Kävelin omallakin pihalla, mutten nähnyt vielä yhtään valkovuokkoa, sinivuokkoja kyllä. Keltavuokot tulevatkin vasta vähän myöhemmin. Mutta kuvasin penkkiin levinnyttä käenrieskaa ja siirtänyt luontokuvani tietsikalle, niin mikäs siinä kuvan laidassa onkaan? Valkovuokkomätäs! Silmäni eivät vain sitä erottaneet.


On se nyt niin kevättä, niin kevättä!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!