torstai 21. huhtikuuta 2011

Ostoksia pääsiäiseksi

Tänä vuonna en ole oikein saanut vauhtia pääsiäisvalmisteluihini. Onneksi juhla tulee, oli valmisteltu tai ei ja tokihan me tänään teimme oikein jymyostokset jo pääsiäisenpyhienkin varalle. Tai oikeastaan jo eilen aloitettiin ostamalla viiniä ja lammaspaisteja, tänään jatkettiin ruokakaupassa, jossa uusseelantilaiset paistit olivat pari euroa kalliimpia kuin eilíset cittarin paistit, mutta kummatkin alle kympin kilo. Se sitten taas kotimaisen suosimisesta.

Huomenna syömme kaksistaan ja vanhoja perinteitä noudattaen on kala-ateria. Sunnuntaina pitkässä pöydässämme on laskujeni mukaan 10 henkeä, joten otan kaksi lammasta pakkasesta jo tänään sulamaan ja pistän ne huomenna marinoitumaan jogurttiliemeen. Maanantain vieraille riittää yksi paisti. Uskaltaisikohan pytyn laittaa ulkoeteiseen? Se on viileänä aikana meidän oivallinen varajääkaappimme, joskus tosin myös pakastin.

Eikä tässä kaikki hankinnat. Kauan himoitsemani kliivia löytyi nettipuutarhuriltani ja se tuli eilen, tai oikeastaan taisi tulla jo toissapäivänä. Toivottavasti tämä täyttää odotukset eli rupeaa jossain vaiheessa kukkimaan. Matka puutarhalta ainakin oli sujunut hyvin, sillä hän työntää jo uutta lehteä.


Eilen hänelle ostettiin arvoisensa jalusta. Kävimme ensin mööpelidivarissa, jonka hinnat olivat tähtitieteelliset ja kukkapylväsvalikoima tosi omituinen, mistä lie peräisin. Venättä ainakin asiakkaat tuntuivat laskettelevan, joten olisikohan tuotteetkin siltä suunnalta? No, lähes samalla rahalla sain huonekalukaupasta tämän uuden, jonka on kotimaista tekoa ja huomattavan paljon kauniimpi kuin tarjolla olleet käytetyt. Etsin tällaista yksinkertaista mallia ja kukkapylväs piti saada pääsiäiseksi. Kliivian takaa kurkistaa rahapuun alku, jonka tökkäsin uuteen ruukkuun aloittelemaan kasvuaan.

Pääsiäispöydän somisteiksi ehtivät kuin ehtivätkin nämä kolme kapistusta, joista mainitsin jo aikaisemmin. Ne ovat Pekka Paikkarin Arabia Pro Arte -kokoelman Tarant-kynttilänjalat ja Lisa Larssonin Gustavsbergille suunnittelema kana. Muistin, että nuo kynttilänjalat olisivat olleet vähän korkeammat, mutta ei se mitään, olen tosi iloinen keväänvihreästä löydöstäni. Samoin Lisa Larssonista.Kanalla on jo ennestään kotona kukko, joka tosin ei ole samaa sarjaa, enkä ole ihan varma tekijästäkään, mutta veikkaan Larssonia. Gustavsbergin tehtaalta sekin joka tapauksessa on peräisin.


Kuvan värit eivät ole lähellekään oikeita, mutta ehkäpä pääsiäispöydästä tulee vielä myöhemmin uusia kuvia.

Lautasliinat ja kynttilät olin ostanut jo aikaisemmin ulkomuistista näiden kanssa sopiviksi. Pöytäliinan ompelin muutama vuosi sitten yhdistämällä kaksi vanhaa, valkoista kapiolakanaani, joissa on upeat käsin virkatut pitsit. Minä en ole sentään itse niitä virkannut, sillä pitsinvirkkuu ei ole koskaan ollut minun alaani. Seuraava toimenpide on liinan kostuttaminen ja silittäminen. Pian olisi jo aika rauhoittua kiirastorstain iltaan ja pääsiäisen viettoon.

Hyvää pääsiäisen aikaa!

4 kommenttia:

 1. Minulle tuottaisi vaikeuksia tehdä ruokaa non monelle. Toivottelen Ihanaa Pääsiäistä

  VastaaPoista
 2. Oi kun kuulostaa herkulliselta! Oikein hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Kaurispaistia otin sulamaan ja huomenna laitan marinoitumaan. Punaviinikastiketta ajattelin sille seuraksi.
  Minulla kliiviat ei kuki, siskolla kylläkin.
  Joissakin lakanoissa on kyllä kauniit käsinvirkatut pitsit. Mullakin on muutama lakana muistona nuoruudesta. Silloinhan piti tehdä itse niitä kapioita.
  Hyvää pääsiäistä mukavien vieraiden kera!

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavaa pääsiäisjuhlaa sinulle ja toivon mukavia ruokailuja ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!