keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Tietotekniikan orja

Hei kaverit, ilmoittaudun! Tämä täti on ollut netti- ja sähköpostipaastossa viime torstaista alkaen eli melkein viikon. Oli se kamalaa! Kaapeli oli katkennut jossain ja kun netti on lankaliittymän päässä, niin siinähän oltiin. Ensimmäinen Elisan asiakaspalvelija arveli, että lankapuhelimet tai modeemi olivat irronneet pistorasioista. Eivät olleet. Kun maanantaina soitin ja ällistelin vian korjaamisen hitautta, niin asiakaspalvelija kyllä otti minut vakavasti ja pahoitteli hitautta, muttei silti kertonut missä vika. Vasta eilen kolmas asiakaspalvelija tiesi kertoa, että kaapeli on jossain kauempana katkennut. Ei siis meidän pihassa, pirtissä eikä seinänkään välissä. Joskus nimittäin  on käynyt niinkin, että hiiri on nakertanut piuhat poikki. Mutta kyllä taas huomasi, miten sitä on netin, blogistanian ja sähköpostin orjuudessa.

Tulipa nyt luettua muutama kirja, ei tosin vielä tätä Sipoon historiaa ruotsiksi. Se oli iskemätön kappale jostain 1950-luvun alusta, sivutkin vielä auki leikkaamatta. Ne on nyt avattu, joten pääsen perehtymään vaarin äidin lapsuudenmaisemiin. Olen metsästänyt tätä teosta jo kauan. Toinen mielenkiintoinen kirja, jonka löysin nettidivarista, on Naantalin 500-vuotismuistokirja, joka painottuu luostarin historiaan. Näiden kulttuuriteosten sijasta olen nyt lueskellut enemmän dekkari- ja romantiikka-alan teoksia...


Jatkan muilla mahdollisilla kuulumisilla myöhemmin. Juttelin äsken pitkään ystäväni kanssa puhelimessa: hän tarvitsi jutteluterapiaa eikä se itsellenikään pahaa tehnyt.

5 kommenttia:

 1. Hienoa, että netti taas pelaa! Samalla sait todeta, että ilman nettiäkin pysyy kuitenkin hengissä.Ja ehkä siihen ilman oloon voisi tottuakin, pakon edessä siis. Jutteluterapia on hyvää terapiaa. Mukavaa keskiviikkoiltaa, täällä ainakin paistaa vielä aurinko, toivottavasti sielläkin.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, kun ilmiinnyit. Minä jo vähän huolestuin, kun ei mitään ole kuulunut.

  VastaaPoista
 3. niin, minä ottaisin tietokoneen autioon saareen

  VastaaPoista
 4. Tekee varmaan itsekullekin hyvää olla ilman nettiä välillä. Nuo kirjat ovat mielenkiinstoisia, rakastan paikallishistoriaa.

  Hyvää Loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. "Kotiinpaluu" tuntuu varmaan hyvälle! Me vaihdoimme laajakaista-operaattoria ja sekin oli jännityksen paikka. Onnistuin kuitenkin asentamaan uuden (Soneran) laajakaistan ja olen siitä aika pollea. Mies katsoi ihaillen vierestä... :))

  Mä olen onnistunut pysyttelemään joskus pari päivää pois netin äärestä, mutta sitten Tärkeät Asiat ovat vaatineet taas paluuta koneen ääreen. (FaceBook ei ole kylläkään se tärkein, siellä tulee piipahdettua harvakseltaan.)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!