sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Asiasta toiseen

Ei viikonloppua ettei tuttua nimeä kuolinuutisissa. Näin sitä tietysti tässä iässä tapahtuu, varsinkin kun tuppaavat nuo kuolinilmoitukset olemaan vakioluettavaa. Nuorempana niihin ei kiinnittänyt mitään huomiota. Jos vainaja ei ole omaa ikäluokkaa, niin sitten on nimeltä tuttu julkisuuden henkilö, mutta entistä useammin myös oman lapsen ikäinen, tuttu tai tuntematon. Tällä kertaa luin kollegan poismenosta. Hän oli syntynyt samana vuonna kuin mieheni.


En voi sanoa, että olisimme olleet ystäviä, joten en varsinaisesti osaa surra häntä. Kuitenkin törmäsimme eri yhteyksissä, työkuvioissa, vuosien mittaan. Vahva, huippulahjakas nainen, jonka kynttilä ei koskaan jäänyt vakan alle piiloon. Vahvakin puu kaatuu myrskyssä, mutta näinhän kaikille käy ennen pitkää. Nyt se tapahtui turhan varhain. Parin päivän päästä tulee rakkaan ystävän poismenosta kuusi vuotta. Kukka hänenkin muistolleen.

Mutta asiasta toiseen. Sitä nimittäin tuppaa eksymään asiasta toiseen, kun rupeaa selaamaan papereitaan. Löysin tänään nipun epämääräisiä paperiarkkeja, joihin olen raapustellut sukutietoja sieltä ja täältä. Yhdessäkin oli huomautus: "Hae lisää" ja minähän rupesin hakemaan. Olin ilmeisesti joskus kuvitellut, että tämä Conkordia Emilia Charlotta olisi saattanut olla vaikkapa mummini sukua. En saanut langanpäästä kiinni vieläkään, mutta paperi pitää säilyttää, sillä jostain olen napannut siihen myös tiedon, että tämän Conkordian täti oli Ristiinan kanttorinvaimo ja kanttori mahdollisesti oli vaarini äidin lankomies. Nyt säilön nämäkin irralliset arkit muiden sukupaperien joukkoon samaan laatikkoon, josta jonain kauniina päivänä kaivan ne esille ja rupean järjestelemään. - Nyt on menossa viimeisten paperikasojen järjestely ja tämä se vasta on hidasta, varsinkin kun eksyn koko ajan sivuraiteille ja rupean puuhastelemaan jotain muuta.

Tämä on ollut upea laskiaissunnuntai, siis sään puolesta. Toivottavasti muut ovat ulkoilleet minunkin edestäni.


  Viherpeippo ja sinitiainen kävivät lintulaudalla, mutta muita lintuja en ole tänään nähnyt.

4 kommenttia:

 1. Kaunis päivä tänään kyllä oli, mutta niin liukasta, että en meinannut päästä muutamaa askelta autolle kauppaan mennäkseni.

  Mielenkiintoisia nuo vanhat muistiinpanot. Joskus niistä löytyy hyväkin vihje.

  Olisko tässä kyseessä sama Emilia. Ainakin Ristiina mainitaan. Ja hautakivestä on kuva. Mielenkiintoinen tarina Emilian vaiheista.

  http://www.liikastensukuseura.fi/hirsalmi.htm

  VastaaPoista
 2. Kyllä vaan, sama Emilia. Kiitos Anitta! Mummin äiti oli Amanda Charlotta Bergström, mutta hänen vanhempiinsa en ole siis vielä päässyt kiinni.

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö missä Amanda on syntynyt tms. Family Search löytää yhden.

  Amanda Charlotta Bergstrom Pedigree
  Female

  Event(s):
  Birth: 24 MAY 1837 Dragsfjard, Turku Pori, Finland

  Christening:
  Death: 14 SEP 1893

  Burial:

  Parents:
  Father: Henrik August Bergstrom Family
  Mother: Eva Christina OR Stina Nasling

  VastaaPoista
 4. Ei taida olla sama. Tämä tiettävästi oli jostain Porvoon suunnalta ja syntynytkin myöhemmin. Olen yrittänyt vasta Hiskistä etsiä, mutta huonolla menestyksellä. Kiitos kumminkin avusta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!