lauantai 19. maaliskuuta 2011

Maa järisi täälläkin

Ei tullut ollenkaan mieleeni, että istun kotona omassa tuolissani keskellä maanjäristystä. Ikkunat helisivät ja tuntui kuin aika voimakas pamahdus olisi sattunut vieläpä melko lähellä. Kirjaan: tänään kello 13.21 tapahtui 2,8 magnitudin maanjäristys, joka kesti muutamia sekunteja. Sen keskus sittemmin osoittautui olevan Mäntsälän Nummisissa Mattilan alueella ja vain muutaman kilometrin syvyydessä. Tärähdys tuntui Mäntsälän lisäksi myös ainakin Askolassa, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Keravalla ja täällä meillä Järvenpäässä.

Kuulemma jossain on lamppujakin pudonnut ja seiniä haljennut. Meillä on lunta niin tiiviisti pihassa, että mahdollisia vahinkoja ei pääsisi edes tutkimaan, mutta tuskin mitään vahinkoa syntyi. Emme hoksanneet edes kunnolla säikähtää, ihmettelimme vain. Maanjäristykset etelä-Suomessa ovat kyllä harvinaisia ja siihen nähden tämä tuntuu aika voimakkaaltakin. Hyvä muistutus saatiin siitä, että emme me ihmiset vallan kaikkivoipia ole eli mitä hyvänsä voi täälläkin tapahtua.

Muuten päivä on huvennut ilman sen kummempia aikaansaannoksia. Sukankudin on sentään edistynyt jo toisen yksilön kiilakavennuksiin.

Kun ei nyt satu olemaan muista, tai ainakaan teemaan sopivia kuvia tarjolla, mainostan vielä uudemman kerran Wilhelmiinan arvontaa, jonka palkintona on tämä upea torkkupeitto.

Peiton alle voisi kääriytyä pakoon vaikka pelottavaa maailmaa.

5 kommenttia:

 1. Hei!
  Löysin vasta mielenkiintoiseen blogiisi:)
  Tuo maanjäristys oli kyllä jo ihan uskomaton juttu! Onhan niitä joskus Suomeesakin ollut, mutta ei tietääkseni noinkin kovaa, huh huh! Ei kiva jos seiniä on haljellut tms. kamalaa on tapahtunut! Todellakin luonto näyttää meille, että emme ole kaikkivoipia...
  Hyvää viikonlopun jatkoa!:)

  VastaaPoista
 2. No huh - ei täällä vaan järissyt, mutta kyllä mietityttää luonnonmullistukset nyt enemmän kun asuu tällaisella saarella kuitenkin.

  Suloista sunnuntaita!

  t. huono kommentoija - seuraan kyllä ...

  VastaaPoista
 3. Hei! Mukavaa sunnuntaita ja kiitos kauniista kommentista blogissani. Takkien ompeleminen on varsinainen intohimo ajoittain.
  Meillä täällä noin 70 km päässä ei tuntunut eilen järinöitä :)

  VastaaPoista
 4. Muistelin tuolla FB:n puolella, että lapsena olen maannut keittiön lattialla kotona Lapualla ja tuntenut maanjäristyksen. Joskus kyselin siitä vanhemmiltani, mutta he väittivät, ettei mitään järistystä ole ollut. Nyt sitten vähän kuukkeloin, ja niinpä vain helmikuussa 1979 maa järisi Alajärvellä, mistä ei niin pitkä Lapualle ole. Minua vanhemmat FB-kaverit muistivat, että oli lauantai-ilta... Olisikohan minut käsketty vasiten lattialle tuntemaan järistys?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!