tiistai 8. maaliskuuta 2011

Haastettaisko riitaa?

Naapurin raksa koettelee hermojamme. Yllättävää kyllä, sillä alkuun kaikki oli pelkkää mettä ja hunajaa. Raksapojissa ei varmaan mitään vikaa ole edelleenkään, paitsi että pitävät autojaan meidän ajotiellä, hittolainen. Katu päättyy tontin sillä puolella, mutta jatkuu meidän tontin kohdalle "pihaan on ajo sallittu" -kyltin alla pitkin kevyen liikenteen tietä, suomeksi kävelytietä. Automme ei ole vielä oppinut lentämään.

Meidän nurkalta tie jatkuu edelleen kävelytienä ja täyttyy lapsiaan ulkoiluttavilla isillä ja äideillä, koirankusettajilla, tietä pitkin hiihtävillä tai tielle laskettelevilla koululaisilla ja mummoilla (mummot ei yleensä hiihdä). Periaatteessa ja lain mukaan kujalle ei ole asiaa edes mopoilla, isommista ajoneuvoista puhumattakaan. Postiautokin oppi vihdoinkin kääntymään meidän pihassa ja iso roskisauto peruuttamaan kiltisti sallitulle kujalle.

Mutta mitä tekevät nämä raksaäijät? Kujalla seisoo joka päivä kolme - neljä paketti- tai henkilöautoa aamusta iltaan tukkimassa koko kapean tien, jolloin meille ei pääse muuten kuin em. kävelytietä pitkin. Yhdenkin auton kone käy ilmeisesti koko päivän. Nyt en siis puhu hiekka-autoista enkä tontilta jätemaata hakevista autoista enkä erilaisia talonkappaleita, eristysvillapaaleja tai muuta sen kaltaista tavaraa roudaavista rekka- tai kuorma.autoista, vaan duunareitten omista ajopeleistä. Isojen autojen on pakkokin päästä tontille JA valitettavasti tilapäisesti sulkea pääsy eteenpäin. Sekin tietysti on liikaa minuuttiaikataululla ajavalle roska-autolle. Siihen havahduimmekin, kun roskapyttyä ei tyhjennetty kolmeen viikkoon. Tänään roskis kävi kello 22.00.

Mies on nyt kahteen kertaan reklamoinut pomoportaaseen ja tilanne ei muuta kuin pahenee. Nyt on mitta täysi. Katsotaan mitä tapahtuu, sillä vielä on yksi ruuvi, jota voi kääntää. -  Tänään ilmeisesti oli menossa valu ja tosi iso auto yritti ajaa pitkin kävelytietä tontille. Kun se ei näiden tientukkijoiden takia onnistunut, niin yritti kääntää rakkineensa meidän pihan sisääntulossa, vaan ei mahtunut ja joutui peruuttamaan monta sataa metriä ja ajamaan kiertotietä. Mahtoi kuski kirota.

Arvatkaa vaan miten pelottavalta iso auto näytti, kun siinä oli pystyssä tuo punainen hökötys, joka ylittää talonkin korkeuden. Kuvassa ainakin. Tämä siis yritti peruuttaa meidän pihakiven ja katajan ja angervoaidan välissä ees-taas jurraten. Kuskin taitoja voi kiittää, sillä ainakaan postilaatikko ei kaatunut, mutta miltähän näyttää nurmikko keväällä? Paha kyllä, kun ei tullut mieleenkään ottaa kuvaa tilanteesta.


- Punainen hökötys näyttää avattina tältä. Ymmärrykseni mukaan tiellä oli toinen, ns. kura-atuo, josta tämä pitkä putki kiidätti sementtiä tai mitä lie, suoraan oikeaan kohteeseen. Se ei näy kuvassa, kun on vaalean talon takana.


Mies, joka kihisi kiukkua, sanoi heräävänsä ajoissa ja lähtevänsä "toimittamaan asioita". Paras onkin, ennen kuin poliisi tulee ja nappaa meille sakot kevyen liikenteen tiellä ajamisesta.

P.S. Terveiset kaikille naispuolisille Naistenpäivän viettäjille. Tulin jatkamaan tähän perään. Mies kävi tänään paikalla ja kuulemma ensi viikolla tilanne paranee eli autot siirtyvät tontille. Hyvä niin eikä tarvinnut ruveta rähisemään ainakaan vielä.

2 kommenttia:

  1. Oikeassa olette, täytyyhän tuohon "laki" löytyä.
    (Äitini ja mummoni sanoivat, jos joku ei mennyt niin kuin olisi pitänyt.)

    VastaaPoista
  2. Kyllä muakin ketuttaisi ja raskaasti! Mahtaako tuo rakennusprojekti kestää vielä kauan?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!