tiistai 16. marraskuuta 2010

Joulukaktukset ilakoivat

Ehkä ei ole sopivaa arvella, että kaktukset varsinaisesti ilakoivat, mutta ainakin ne ilahduttavat kukinnallaan.

Kaikki kolme kukkivaista pääsivät kuvaan. Nämä ovat siitä hauskoja, että ne kukkivat hoitamatta ja huolehtimatta melkein säännöllisesti syksyllä ja keväällä. Salin puolen kaktukset olivat myös salaa aloittamassa kukintaa, mutta emäntä ei ollut muistanut käydä kastelemassa. Pieniä toiveita on vielä siitä, että ne virkistyisivät. Kukat ovat enemmän torvimaisia ja voimakkaan fuksian punaisia.

Ihmeen nopeasti kirkkovaalien tulokset tulivat illalla nettiin. Nyt varmaan alkaa kovat neuvottelut puheenjohtajista, ellei ole käyty jo. Meillä lähes puolet valituista on uusia ja moni vanha, lähes kalustoon kuuluva oli tipahtanut. Ihmettelin jo ehdokasasettelussa sitä, miten paljon eläkeläisiä oli tyrkyllä ja niinhän siinä kävi, että yli puolet valituistakin on päälle viisikymppisiä ja peräti 36,4 %  eli 12 jäsentä, on yli 60-vuotiaita. Kai tämä viime mainittu kertoo sitten siitä, ketkä käyvät äänestämässä vai arvellaanko ehkä, että me eläkeikäiset joudetaan hoitamaan kirkon asioita, kun varmaan muutenkin jo hoiputaan melkein taivaan portteja kolkuttelemassa? Alle 30-vuotiaita tulee uuteen kirkkovaltuustoon sentään viisi kappaletta. Meidän tuttavapiiristämme oli useita ehdokkaita eikä yksikään menestynyt. -  Teki mieli lisätä peräkaneetti, mutten lisääkään.

5 kommenttia:

 1. Vaari pääsi läpi, mutta meillä pääsi kyllä uusia nuoria kivasti myös. Minä tykkään, että olisi eri-ikäisiä asioista päättämässä niin olisi laajempi näkemys asioista. Siitä en tykkää, että seurakuntavaaleissa joillekkin on joku puolue tärkeä :/

  VastaaPoista
 2. Onpa upea tuo valkoisena kukkiva kaktus. Niitä harvemmin näkee. Fuksianpunainen kukkii minullakin ahkerasti, vaikka kastelenkin toivottoman puuskittaisesti.

  VastaaPoista
 3. Miten ihmeessä nuo kaktukset saa kukkimaan?

  Seurakuntavaalien tuloksesta näkee, että kirkon touhut ei juurikaan nuoria kiinnosta, ei kiinnosta vaikka äänestysikää laskettiin. Enkä yhtään ihmettele, ettei kiinnosta; räsäsmäistä tiukkapipoisuutta on liikaa.

  VastaaPoista
 4. Onnea MaMMelin vaarille ja hyvää työrupeamaa! Minä puolestani pidän hyvänä sitä, että avoimesti kerrotaan, onko poliittisesti kallellaan johonkin suuntaan, jos siis on sitä. Hain pitkään ns. samaa suuntaa edustavaa ehdokasta ja kun oli lopulta ratkaistava, oliko poliittiset vai hengelliset arvot tärkeämpiä, niin politiikka hävisi.

  Millan, tuo valkoinen kaktus on oikein hennon vaaleanpunainen, suloinen väri minustakin. Se on ollut minulla vuosikaudet, ehkä vuosikymmenet ja jaettu kertaalleen. Molemmat kukkivat yhtä ahkerasti edelleen. Kukitus- ja hoitotoimet ovat yksinkertaiset: kastelen kun muistan ja lannoitetta annan joskus, vielä harvemmin.

  VastaaPoista
 5. Napsautin liian nopeasti, piti vielä lisää kommentoida sinulle, Hymyilevä eläkeläinen. Tykkään blogistasi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!