Hoosianna! |
Uudet pihavalot |
Pienet enkelit |
Onneksi oli lohtupiirakkaa odottamassa. Löysin ihanan Pähkinä-kinuskikakun ohjeen Kivimäen Mammelin blogista. Oma kakkuni on sovellettu versio, sillä kaadoin tarkoituksella (uskokaa tai älkää!) kinuskin melko keskenkypsyneen kakun päälle, jolloin se valui oikein kunnolla kakun läpi. Ulkonäkö tietysti vähän kärsi, mutta maku ei. Mammelin ohjeessa olevan omenaraasteen korvasin n. 1,5 desillä sekamarjahilloa (= musta- ja punaviinimarjaa, karviaista), kun ei sattunut olemaan omppuja kotona. Vuokani oli ehkä vähän pienempi kuin Mammelin vuoka, sillä kakusta tuli aika korkea.
Tässä alkuperäiset Pähkinä-kinuskikakun ainekset
Pohja
150 g sulatettua voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 raastettua omenaa (= 4 dl raastetta)
1 dl maitoa
Sekoita voi ja sokeri, lisää munat yksitellen, lisää jauhot, raaste ja maito vuorotellen. Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa uunin alatasolla 30-35 min.
Tee sillä aikaa kuorrutus:
100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
Keitä 5 min
Lisää 200 g pekaani-, suolta tai cashew-pähkinöitä rouhittuna, mausteeksi mustapippuria. Kaada kakun pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä 8-10 min. Anna jäähtyä vuoassa. Huom. Säilyy huoneenlämmössä 5-6 päivää. (Toinen huomautus: ei takuulla säily, hyvä jos riittää huomisen yli!)
Tuota ohjetta on pakko kokeilla, namskis. Tunnelmallisia tuokioita sinne näin ensimmäisenä adventtina!
VastaaPoistaOnnellista adventtiaikaa! Minä olen yrittänyt etsiä jo varastoon uutta "valokuusiketjusarjaa", siis sarjassa on kuusi ketjua joissa roikkuu led-kuusia ja jotka voi nipsauttaa verhokiskoon. Isoveli on joskus ostanut tämän Lidlistä, ja vastaavaa ei löydy mistään. Onneksi näköjään vielä ainakin pelaa...
VastaaPoistaMukavaa joulunalusviikkoa! Ihanan tunnelmallisia valoja teillä kotona ja pihalla tuikkii.
VastaaPoista