keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Sitkeä kirjamyyjä

Äsken soitti kirjakauppias, josta en meinannut millään päästä eroon. Hän aloitti suunnilleen muinaisista roomalaisista ja oli sitä mieltä, että olen ostanut häneltä laadukkaita kirjoja ennenkin, kuten varmaan olen tehnytkin joskus. Mutta jos palautetta kysytään puolen vuosikymmenen takaa tehdyistä ostoksista, niin vaikea on enää muistaa, minkä nimiseltä ukolta kirjat on joskus tilattu. Myönteisestä hyminästäni kauppias tietysti sai vedettyä rastin tilauskirjaansa: tyytyväinen asiakas, hyvin hoidettu kauppa. Joo.

Ukko oli todella sitkeä eikä ollut uskoakseen, vaikka moneen kertaan sanoin että en aio tilata, en kertamaksulla enkä osamaksulla. Sinänsä yritän aina suhtautua asiallisesti näihin kirja- ja lehtimyyjiin, jotka kuitenkin tekevät työtään. Se on rankkaa hommaa. Tiedän, en omasta, vaan lapseni kokemuksesta. Leipä ei todellakaan lähde helpolla puhelinmyyjän ammatissa. Lopulta hänkin totesi, että mieluummin vaikka työtön  kuin roskasaavi, johon kaadetaan kaikki haukut. Joskus täysin asiaton myyjä on minultakin saanut luurin korvaansa, se on pakko myöntää.

Nyt vain odotan, tuleeko se kirjasarja vai uskoiko myyjä lopulta...

P.S. Vaihdoin pohjaa, kun kuulemma huomenna täälläkin on lumi maassa. Kiitokset Itkupillille!

3 kommenttia:

 1. Minä en enää välttämättä vastaa tuntemattomiin numeroihin, koska en jaksa sanoa jokaiselle, että en tilaa millään hinnalla. Parhaimpina päivinä on soittanut kolme lehtimyyjää, joten nyt alkaa rasittaa. Minäkin yritän olla kohtelias juuri tuon takia, että työtäänhän ne tekee ja kun en jaksa olla kohtelias, en vastaa! Lehtimyyjät ei jätä viestejä vastaajaan, joten siitä tiedän, ettei olisi tointanut vastatakaan.

  Ihana pohja. Minunkin on lähdettävä etsimään uutta pohjaa :-)

  VastaaPoista
 2. Kiva blogipohja!
  Joskus se kohteliaisuus on koetuksella, kun yrität sanoa "ei kiitos" ja myyjä vaan jatkaa. Tekisi mieli kysyä, ymmärtääkö hän suomea lainkaan.
  Toki monesti tilaan kyllä jonkun pätkän lehteäkin, jos on oikein hyvä tarjous.

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava blogipohja, tulee valoisa olo.

  Asiallisesti olen minäkin suhtautunut puhelinmyyjiin, mutta reipas vuosi sitten harmistuin heihin ja laitoin soitoneston puhelimeeni. Se on toiminut eikä soittoja ole tullut. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!