lauantai 6. marraskuuta 2010

Vaikea valinta

Olen selaillut edes takaisin seurakuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä vaalikoneesta ja tuskailen edelleen. Yhtään täydellisen itselleni sopivaa, joka olisi samalla edes nimeltä tuttu, ei tunnu löytyvän. Joku mielipide töksähtää aina vastaan, jos ei muu niin poliittinen kanta. Kukaan ei tietysti ole täydellinen, mutta miksi ehdokkaaksi asettuu esimerkiksi sellainen tyyppi, jonka mielestä raamatun sana on suunnilleen hauskaa luettavaa ja kivoja tarinoita? Tai arvaanhan minä oikean vastauksen: näin otetaan vauhtia kevään eduskuntavaaleihin tai seuraaviin kunnallisvaaleihin.

Ensimmäiseksi karsin listaltani kaikki ne, jotka eivät vaivautuneet edes vastaamaan vaalikoneen kysymyksiin. Siinä meni muutama potentiaalinen ehdokas. Joku perusteli vastauksiaan perusteellisesti, toinen ei ollenkaan. Vaikea silloin on näitäkään vertailla. Äänestämättä en jätä, mutta kuka on ehdokkaani? Onneksi tässä on vielä viikko aikaa miettiä.

Rauhallista pyhäinpäivää!

P.S. Kommentoi, jolloin otat osaa arvontaan! Palkinto on jo hankittu.

6 kommenttia:

 1. Villiviini,
  otin jo kantaa äänestämällä yhdenlistanehdokkaista yhtä parhaaksi katsomaani. Kenelläkään ei ollut poliittista kantaa ilmoitettu. Tulomatkalla naistenpankin asiakkaaksi kirkko etsi rahoittajia. Oli siinä itua, mutta vain keskustelimme naisten yrittäjyyden rahoittamisesta kirkon kautta. Salaisen ja julkisen miljonäärin roolit menivät sekaisin, kun naiset maksoivat lainaksi saadun joka pennin takaisin.
  Sama pätee ilmaiseen ääneen, kuinka paljon se tulee äänestäjälle maksamaan.

  Minut erotettiin kirkosta, että voin liittyä saman evankelisluterilaisen kirkon jäseneksi Suomessa. Olen saanut uuden kielen ja ymmärryksen näihin vaaliasioihin ja elämään yleensä.
  Se ei ole puoluepopulismia, jota en oikein ymmärrä. Valtasuhteita siinä mitataan, ja samalla muitakin suuntautuneisuuksia.

  VastaaPoista
 2. Onneksi miun ei tarvitse edes miettiä tällaisia vaaleja. =)

  VastaaPoista
 3. Kävin äänestämässä torstaina. Oli niin hyvä tuuri, että ex-työkaveri on ehdokkaana - ihminen, jonka tiedän saavan suunsa auki, jos tarve vaatii.

  VastaaPoista
 4. Minulle tuo äänestäminen tällä kertaa helppoa, kun ukko-kulta on ehdokkaana:) Tunnen hänet 30 vuoden kokemuksella, joten ei tule yllätyksiä, hih :)Raamattua hän ei pidä satukirjana vaan uskoo, että joka sana on tarkoitettu meille elämän evääksi <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille hyvistä kommenteista. Meidänkin perheessä taisi "ehdokasasettelu" selvitä illan mittaan: löysimme kumpikin oman ehdokkaamme, eikä tarvinnut tinkiä kuin yhdestä kriteeristä, siitä puoluepolitiikasta. Toivon ainakin, että valtuustotyössä muut asiat painaisivat enemmän kuin pelkkä puolueen sanelu. Molemmat ehdokkaamme vaikuttavat napakoilta tyypeiltä, mies tuntee oman kandidaattinsa ja minä olen seurannut omani touhuja muissa ympyröissä, vaikken häntä tunnekaan. Vaalikonevastaukset vähän poikkesivat, mutta niin poikkeavat meidänkin ajatuksemme samoissa kohdissa.

  VastaaPoista
 6. Vaikeaa tuntuu olevan löytää mielestäni sopivaa ehdokasta, minultakin jäi pois eräs joka ei ollut vastannut kysymyksiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!