perjantai 26. marraskuuta 2010

Rikas mies jos oisin...

Olen täällä vihjaillut, vaan en kertonut syksyn isoja kuulumisiamme, mutta enää en malta pitää suutani kiinni enkä sormia pois näppikseltä. Me myimme syksyllä osan tontista ja jo joitakin viikkoja on tontin kulmalla ollut kiinteistönvälittäjän mainoskyltti. Ihme, ettei kukaan naapuri tullut aikaisemmin kyselemään mitään. Kyltin paikka ehkä hämää, sillä se voi osoittaa myös seuraavalle tontille. Sekin on ollut myynnissä.

Tänä aamuna hanke sitten rävähti oikein kunnolla naapurien silmien eteen, kun metsuri ja metsätyökone rupesivat mylläämään tontilla.Siinä menivät hetkessä kuorma-auton lavalle vanhat kuuset, koivut ja salavat, mutta myös marjapensaat, omenapuut ja lehtikuusi. Hyötykasvit, omenapuut ja pensaat olisimme toki saaneet siirtää, mutta miehen kipeä kroppa ynnä eräät muut seikat estivät.Saahan noita uusia taimikaupasta.


Ehkä naapurit pitävät meitä nyt erinomaisen rikkaina ja arvatenkin myös ikävän röyhkeinä ihmisinä. Kaikkein tiedonhaluisin rouva kävikin jo ovella ihmettelemässä aikomuksiamme. Kenellekään ei varmaan tule mieleen se, että tontti on vaihtanut omistajaa. Aikaisemmin kuulimme arveluita siitä, että me itse rakentaisimme ja siis käärisimme omiin liiveihin suuret summat rahaa. Ei sentään, me myimme vain tontin ja on uuden omistajan asia päättää, mitä maalleen rakentaa. Siitä iloitsemme kumpikin, että tontille tulee vanhaa miljöötä ja meidänkin pihapiiriämme kunnioittavia omakotitaloja, vähän sellaisia rintamamiestalon mallisia eli ei mitään ökytaloja. Ensimmäisen talon pohjaa kaivetaan parhaillaan, tai ehkä lähtivät hetki sitten pikkujoulun viettoon kun ei enää kuulu kaivinkoneen ääntä.

Tosiasia kuitenkin on se, että voimamme eivät riittäneet enää ison pihan hoitoon, pihan josta ei ollut muuta kuin kuluja. Tai no, omenia ja viinimarjoja sentään saatiin, mutta vuokratuotto mökistä oli olematon. Kiinteistöveron n. 60 prosentin korotus oli viimeinen niitti, mutta senkin lisäksi uhkana olisi ollut jonain päivänä mahdollisesti kaupungilta tuleva rakennuskehoitus. Kaava ja nykyinen rakennusoikeus oli tontilla jo ennen meidän kummankaan aikaamme, joten kovin pyhiin arvoihin emme kajonneet. Toivottavasti saadaan mukavia naapureita!

Omakotiasujista ei varmaan koskaan tule rikkaita, ei vaikka miten laulattaisi tonttikauppojen jälkeen. Nytkin jännitetään, miten lumilinko toimii ja toimiiko koko talven. Muutenkin rahoille on suunniteltu käyttöä: mm. mökin ulkomaalaus ja räystäiden korjaus odottavat. Tein minä tosin kaksi impulssiostosta. Ostin itselleni päällystakin noin 25 vuotta hyvin palvelleen mutta kummasti kutistuneen tilalle. Uusi on oikein mokkaa (vai olisikohan tekomokkaa?) ja nyt napit menevät kiinni. Tilasin myös divarista Kotilieden ensimmäisen vuosikerran vuodelta 1923, kun se sattui silmiini. Myös mies osti uuden takin ja aikoo mennä vielä soitinkaupoillekin. Että semmoista tämä rikkaiden elämä...

Hyvää viikonloppua ja rauhallista ensimmäistä adventtia!

5 kommenttia:

 1. Aina sattuu ja tapahtuu, mutta siihen on totuttava meidän jokaisen. Toivottavasti saat mieluiset ja hyvät naapurit:D

  Rauhaisaa adventtia sinulle Villiviini<3

  VastaaPoista
 2. Nuo tonttikaupat ja muut omaisuuden myynnit ovat isoja asioita. Meillä myytiin koko talo ja tontti ja osa irtaimistoa noin kolme vuotta sitten. Muutimme pieneen rivariin eikä olla kaduttu. Kun ikää tulee ja myöskin vaivoja, on omakotitalon ja puutarhan hoito liian työlästä. Naapurit aloittaa juoruamisen ja itse nauramme kun niin hulluja juttuja keksivät. Eniten niitä aina huolettaa josko me olemme nyt rikkaampia kuin he. Sanon vain voi voi ja lämmintä kättä ;)))

  VastaaPoista
 3. Onnea tonttikauppojen johdosta : ) Toivottavasti tulee mukavat naapurit teitille. Tuo on fiksu päätös jos tuntuu että pihan hoitaminen on liian työlästä.

  Mukavaa viikonloppua. Sinulla on ihana tuo blogitausta.

  VastaaPoista
 4. Onnea tonttikauppojen johdosta. Varmaan pienemmässäkin tontissa riittää hommia teille. Toivottavasti uudet naapurit on mukavia ja sopuisia.
  Mukavia talvisia päiviä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kauniista toivotteluistanne, hyvät blogiystävät!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!