torstai 18. marraskuuta 2010

Talvi tuli

Yritin vaihtaa talvisempaa otsikkokuvaa, kun kuitenkin olin aamulla jo kameran kanssa ihmettelemässä lumisadetta. En vaihtanut, sillä kuten näkyy, kuvista ei tullut kovin hyviä, mutta kertovatpa ainakin lumisesta marraskuun päivästä oman tarinansa.


Monet huonotkin kuvat ovat itselleni tärkeitä muistoja. Lähimaisema muuttuu pikapuoliin oikein vauhdilla ja onhan tämä päivä joka tapauksessa talven aloituspäivä. Lunta on sen verran, että aurallekin olisi ollut aamulla töitä. Koko Uudenmaan kalusto on kuulemma liikkeellä, mutta näille kulmille se ei vielä ole joutanut. Tuskin tuleekaan, jos lämpötila on nousemassa ja lumisade muuttuu vedeksi. Samasta syystä mies arveli, että ei ole aihetta kaivaa lumilinkoa  vielä tänään eikä huomennakaan esille. Sinne jäivät tammenlehdetkin lumen alle!


Minulla oli aamulla kumman nuutunut olo, mahaan koski ja palelin. Oli pakko mennä aamupalan jälkeen vielä pariksi tunniksi pötköttämään ja sillä olo kohenikin. Olisikohan mahdollisesti flunssa iskemässä? Olen vielä yleensä ollut sisällä ilman sukkia, mutta nyt vedin oranssit villasukat jalkaan. Kai on uskottava, että talvi tulee. Ja joulu lähestyy, etten sanoisi uhkaavasti.

Mietin joululahjoja. Ainoa, jolle keksin lahjat, olen minä itse. Kirjoja tietysti ja edelleen himoitsen uutta ompelukonetta, kuten olen kertonutkin. Kirjakerhon lehti tuli tänään ja taidankin siirtyä tilaamaan itselleni ja miehelle niitä lahjoja, myös perinteisen joulukakun, jonka olen monena vuonna ostanut sieltä. Joo, tiedän kyllä osaavani leipoa itsekin samanlaisen, mutta tässä nyt sattuu olemaan oma hohtonsa.

5 kommenttia:

 1. Minulle lumi kelpaa vain näin kuvissa, kiitos. Toivottavasti olosi kohentuu! Itse hilpaisin koululle iltapäivällä hakemaan lapsen paljaat jalat crockseissa ja hyvin tarkeni (inhoan sukkia kengissä, onneksi täällä niitä tarvitsen alle puolet vuodesta). Sisällä vedän uudet blogipalkintosukkani paljaaseen jalkaan ja hipsuttelen.

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä vaan, Heljä ja nauti lumesta! Olen samalla kannalla, mutta pakkohan tätä on kestää.

  VastaaPoista
 3. Minulla oli työreissu 60 km päähän ja kyllä sai ajaa kieli keskellä suuta, tie oli kuin luistinrata, lunta pöllysi taivaalta ja ohittelevien ja vastaantulevien pyöristä... Huh. :/

  Tautia epäillään täälläkin, Sami oli flunssainen aamulla ja minä hullu laitoin reissuun liian kylmät kengät ja nyt on kurkku ja nenä oirehtivainen. Tyhmästä päästä jne.

  VastaaPoista
 4. Tulin vielä takaisin... En tiedä onko teidän lähellänne Halpa-Hallia (siis sitä keltalogoista, Kokkolasta lähtenyttä), mutta siellä mainostettiin Singeriä 99 eurolla, normihinta 139 €.

  VastaaPoista
 5. Halpa-Hallit eivät ulotu tänne asti, mutta muita halpiksia kyllä. Täytyypä tutkia asiaa. Kiitos Kaisa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!