sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Valoa kansalle

Vaihdoin vähän vaaleamman pohjavärin, kun en itsekään meinannut saada tekstistä selvää. Keisarin uudet vaatteet ja Elegia ansaitsevat jälleen kiitoksen. Niiaan syvään ja kiitän! Vaahteranlehdet jääkööt vielä paikalleen, vaikkei meidän vaahteroissa enää ole lehteäkään. Lumikin kuulemma tulee tiistaina tai keskiviikkona maahan. Se on sinänsä hyvä tässä pimeydessä: valoa kansalle.

Ensilumi

Kuvan lumi tuli ja meni, mutta nyt luvataan jo kymmenien senttien kinoksia. Sen näkee sitten, mutta juuri sen pelottamana pitäisi lähteä tekemään vielä muutama tarpeellinen juttu pihassa ennen kuin tämäkin päivä kääntyy iltaan. Normaalisti emme tee pyhätöitä, emme tosin kovin paljon arkitöitäkään, mutta nyt tuo pakastuminen ja lumisadeajatus saavat vähän vauhtia. Kasvihuoneen yksi seinäpanelikin lonksuttaa ikävästi, mutta sitä en osaa korjata eikä sitä korjaa tänään kukaan muukaan. Joku raja sentään pyhätöilläkin pitää olla.

Ai niin, olin onnekseni kutonut Sukkasatoon viisi paria sukkia tuntemattomille sotilaille eli ensi vuoden varusmiehille.  Se oli ennätys ja saan siitä hyvästä palkinnon. Ah, jännittävää! Voitan harvoin missään arpajaisissa ja jos voitankin, niin yleensä voitto on esimerkiksi kahden kilon ruisjauhopussi. Ei sillä, otan senkin mielihyvin vastaan, jos tällä kertaa satun saamaan yllätyspalkintona ruisjauhoja. Lahjahevosen suuhun  ei pidä katsoa. - Tämän komean aasinsillan kautta pääsen vielä muistuttamaan siitä, että oma arvontani päättyy tänään. Vielä ehtii heittämään muutamalla kommentilla. Joka kommentti on yksi arpalippu.

3 kommenttia:

  1. Oletpa saanut mukavat värit tuohon kuvaan. Onko tuo tummanvihreä alppiruusu? Itselläni minkään sortin atsaleoja ei ole kasvanut koskaan, niin en edes tunnista niiden lehtiä.

    VastaaPoista
  2. On se alppiruusu. Meillä on niitä seinänvierellä neljä tai viisi kappaletta ja yleensä joka toinen vuosi kukkaloisto on upea, ilman mitään hoitoa. Paikka jotenkin on niille suotuisa. Sain muutama vuosi sitten synttärilahjaksi kaksi uutta, jotka istutettiin eri paikkaan. Kuolivat molemmat.

    VastaaPoista
  3. Niinpä valoa kansalle,täällä satoi eilen sakeasti lunta,ihanaa,mutta kestääkö sittenettei taas sula pois.:D,käytiin Jyväskylässä,niin tuli sakeasti lunta,piti ajaa varovasti:(.Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!