maanantai 30. elokuuta 2010

Askartelua lisää

Tarjotin valmistui ja yritän siirtää siitä kuvaa tänne. Kovin kitsaasti ja hitaasti vain tuntuu siirto toimivan, mutta kolmas kerta toden sanoi. Yläkulmassa on pannunalunen, jonka tekeminen valmiiseen  pohjaan valmiista, verkossa olevasta mosaiikkipalasta oli helppoakin helpompaa. Tuli tasainen ja nätti työ. Tämä tarjotin sen sijaan on epätasainen, aivan sen mukaan mihin lautasen reunat kääntyivät. Kunhan tämä vielä vähän aikaa kuivuu, pääsen testaamaan miten helposti aamuteemuki ja mehulasi keikkaavat nurin vai tarvitaanko tassit alle. Olen edellisen kerran tehnyt mitään mosaiikkityöhön viittaavaakaan muutamia vuosikymmeniä sitten. Silloinkin syntyi pannunalusta, joka on vieläkin käytössä.

Kuten eilen kerroin, yritin hakkaamalla hakata paloja pienemmiksi, mutta melko huonolla menestyksellä. Tänään vielä yritin hioa korkeimpia särmiä, mutta huonolla menestyksellä. On näissä isoissa paloissa tietysti etunsa sikäli, että ainakin itse hahmotan lautasen kuvioita. Tammenterhoja ja -lehtiä erottuu tästä kuvastakin.

Muutama pala on tarkoituksella nurin päin, jotta sain mukaan Arabian kruunulogon ja tekstiä lautasen kääntöpuolelta, ei tosin kovin hyvällä menestyksellä. Minulla piti olla vielä Hubertus- tai Fasaani-sanakin, mutta joko onnistuin pilkkomaan juuri sen siruiksi tai sitten liimasin sen tukevasti vahingossa toisin päin kuin piti. Hubertus on muistaakseni metsästyksen jumala.

Siis lautasen nimi on Fasaani, koska sen kuva siinä on. Koko tämän Arabian Pro Arte 1994 -kokoelman metsästysastiaston nimi on Hubertus, jonka suunnittelija on taiteiliija Dorrit von Fieandt. Hänen signeerauksensa on yhdessä palasessa, joka tosin jäi kuvan ulkopuolelle. - Täydensin suurimpia koloja muutamalla lasihelmellä ja noilla samoilla pikkumosaiikeilla, kuten tarkkaavainen lukija sanomattakin näkee.

Tämän häävimpää lautaskuvaa en tähän hätään netistä löytänyt, mutta pitkäpyrstöinen fasaani siinä on.

 - Tässä askartelussa päivä onkin mennyt jo iltaan. Tein muutaman mosaiikkijutun nukketaloonkin, mutta ne ovat vielä kuivumassa.

2 kommenttia:

  1. No, näyttääpä hienolta! Lautasten ja mukien palaset tahtovat aina olla vähän epätasaisia ja vielä usein eripaksuisiakin riippuen paikasta, mistä palaset ottaa. Haastetta riittämiin. Meillä on olkkarissa pöydällä iso laidallinen tarjotin ns. krääsänkeräystä varten. Siitä siirrän kamat aina aika ajoin pois, ja kuinka hienolta se tarjotin tyhjänä toisinaan näyttääkään (ei ole kyllä mosaiikkia tämä meidän). Sitten siihen kertyy taas pikkuhiljaa lehtiä, kirjoja, kyniä, kynsisaksia, kaukosäätimiä ja ties mitä muuta. Ja joskus vieraiden saapuessa siirrän kaiken pois ja voin vaikka jonkun paksun pöytäkynttilän hetkeksi laittaa siihen palamaan, kun istuksitaan siinä pöydän ääressä sitä vahtimassa. ;)

    VastaaPoista
  2. Voihan KÄÄÄK...mitä teitkään!!!
    Olen etsinyt noita lautasia netistä,kirppareilta ym.Sarjahan on Arabian käsinmaalattua sarjaa,jota ei saanut loppuvaiheessa ainakaan,kuin tilaustyönä taiteilijalta.Tuonkin lautasen arvo taisi olla vuonna 2002 60€ eli nythän se on jo varmaan moninkertainen.

    T.Mallu

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!