torstai 5. elokuuta 2010

Torstaita

Erikseen pitää tämäkin mainita, että tänään vähän satoi. Mittari ei värähtänytkään, mutta mieli sentään pikkasen virkistyi. Taivaalla on ollut merkillisen näköisiä pilviä, joita en kiusallanikaan kuvannut. Nyt taivas näyttää taas liki pilvettömältä eli se siitä sateesta.

Näitä luontoilmiöitä on riittänyt. Jo pääministerikin avasi sanaisen arkkunsa ja totesi jotenkin siihen suuntaan, ettei valtiovalta voi niille mitään, mutta vanhuksia pitää käydä moikkaamassa ja katsomassa ettei heillä ole hätää. Juu, se on ihan hyvä, muttei taida hallitus tosiaan voida mitään luonnonvoimille. Se huvitti yhtä paljon  kuin paikannimi Lorvikylä Kankaanpäässä, joka on esiintynyt päivän lehdissä. Lorvikyläläisiä itseään ei varmasti naurata yhtään, kun puut kaatuvat jonossa kattojen päälle.


Yhden "luontoilmiön" jouduin kuvaamaan omassa pihassa. Räkättirastas oli varmaan lentänyt päin ikkunaan ja makasi henkitoreissaan melkein auton alla, kun mies lähti kauppaan. Palattuaan isäntä löysi paikalta vainajan ennen kuin ehdittiin miettiä elvytyskeinoja. Kuva on otettu vähän kauempaa ja ikkunan läpi, mutta eihän vainajaa kenenkään ihan vierestä tarvitse muutenkaan töllötellä. Siipi oli kauniisti ja sen takia otinkin kuvan.

Päivän puuhia on ollut muun muassa keskosnuttujen pakkaaminen Etiopian lastensairaalan suuntaan. Yhden nutun kuvasinkin, mannekiinina nukkisblogin Minni, aito blondi.

Tein nutut jo ajat sitten, mutta ne jotenkin jäivät postittamatta. Häpeän laiskuuttani, mutta eiköhän vauvoja synny edelleenkin ja nutuille mahda olla vieläkin käyttöä, lohdutan itseäni.

Nyt olen välityönä tehnyt muutaman patalapun Novita-lehden edellisen numeron mallin mukaan vähän muokaten, mutta lankana Puro Batik, kuten olen tainnut mainitakin. Tytär sai jo yhden lapun ja tilasi sille kaverin. Kaverista meinasi ensin tulla kolmikulmainen ja kun korjasin, niin sainkin syntymään viisikulmaisen lapun. En viitsinyt enää toistamiseen purkaa. Siitä tuli itse asiassa aika sievä, vaikkakin vuoriton eli jätän takapuolen virkkaamatta. Tytär saa käyttää sitä väehmmän kuumien kansien nosteluun...Tässä on kaksinkertaisesta lapusta kysymys:

Alkuperäismallin reunakruusaukset jätin virkkaamatta. Tuossa keskuskukassa on ihan tarpeeksi jo koristeellisuutta minun makuuni. Seuraava käsityö on vielä mietintämyssyssä. Sukkalankoja on ainakin vaikka miten paljon, mutta jos jättäisin ne ensi kuun puolelle, sukkasatoon? Joku syysliivi voisi olla kiva, jahka keksin jostain mukavan mallin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!