maanantai 9. elokuuta 2010

Saatiin vähän ukkosta ja sadetta

Kymmenen aikaan illalla alkoi salamoida ja jyristä joka puolella. Olin puolta tuntia aikaisemmin tiedustellut ukkosen mahdollisuutta talon ilmastoasiantuntijalta. Ei tule, sanoi mies, järvi jakaa pilvet. No tulihan se ja ensin alkuun kovan tuulenpuuskan saattamana ja sitten menivät sähköt. Onneksi sähköt palautuivat heti kun olin ehtinyt etsiä taskulampun ja kännykän ulottuvilleni. Mies istui terassilla nauttimassa komeasta salamoinnista ja jyrinästä. Sitä kesti varmaan toista tuntia, mutta onneksi tuuli hiljeni eikä aamulla näkynyt muita vaurioita kuin muutama katkennut koivunoksa ja yksi männynoksa kujalla. Pihan vanhat puut pitivät edelleen pintansa.

Vesimittariin oli tullut 15 milliä, sillä sada lakkasi heti kun ukonilma päättyi. Nurkalla oleva vesisaavi sentään oli täyttynyt, samoin kasvihuoneen katolta vettä keräävä saavi. Kävin heti aamulla tarkastamassa kasvihuoneen, sillä siellä oli sekä kattoluukku että ikkuna auki. Ei mitään hätää, kasvitkin olivat aika virkeän näköisiä.


 Yritin  eilen kuvata venäläistä savusumua, mutta kuvaan tulikin vahingossa mukaan tämmöinen pieni "helikopteri", mikä lie ötökkä. Mediheli kyllä ajelee useinkin päämme yli, mutta tässä on kyllä ihan joku Luojan luoma, jota en ollenkaan huomannut kuvaa ottaessani. Savu ei erikoisemmin erottunut kuvasta, joten suurensin kuvan tästä otuksesta niin paljon kuin  kuva salli. Kaikkea kummaa.

Vielä toinen hämmästyksen aihe. Ihmettelen tässä kiinteistöverolappuamme, joka tuli viime viikolla. Kun vero vuonna 2007 oli 940 euroa ja vuonna 2009 1078 euroa, niin nyt tällä kertaa se onkin jo lähes 1800 euroa. Mitähän ensi vuonna?  Okei, ikivanha talomme on kaupungin asemakaava-alueella isolla tontilla, mutta summahan on ihan järjetön, puhumattakaan päättömästä korotusprosentista. Itse verotusarvot ovat ennallaan, vain arvoja eikun siis prosentteja on näpsästi "vähän" korotettu.

Ja sitten vielä puhutaan verotuksen keventymisestä, vaikka toisaalta eipä muistaakseni kukaan ole sanonut eläkeläisten verottamisesta sanaakaan. Aika moni mamma ja pappa asuu vastaavalla tavalla esimerkiksi suurelle rintamiestontille aikanaan rakennetussa mökkipahasessa. Ei meilläkään talon osuus ole paljon mitään, vaan maksamme maapohjasta. Revi siitä sitten.

8 kommenttia:

 1. Meillä on verottaja verottanut jo kolmantena vuotena peräkkäin vanhaa kivinavettaa, joka on laskettu ihan oikeaan huvila-arvoon. Täysin kahjoa porukkaa verotoimistossa. Aina jos on aihetta, kannattaa valittaa ;(((

  Navetta toimii pojan perheen hevostallina, siitä ei ole meille mitään iloa tai tuloa;=0

  VastaaPoista
 2. Sepä se, Aili-mummo. Harva voi ruveta navetan nurkkaa tai tonttimaata jyrsimään.

  VastaaPoista
 3. Juuri eilen tuttavani kertoi omasta kesämökin verolapustaan. Mökki on kuulemma talviasuttava, vaikka siellä ei ole lämmitystä, sähköä eikä vettä. Vesi viedään kanistereissa. Sinne voi kuulemma laittaa "porinmatin" tms ja kun on eristeitä seinissä, niin on "talviasuttava".
  Ihmeellinen tuo verottajan maailmankuva.

  VastaaPoista
 4. Täällä on ukkosia tosi harvoin ja olenkin ihaillut kunnioituksella Suomen ukkoskuvia. Toivottavasti pahemmat turmat pysyvät pieninä.
  Onpa hurja prosenttikorotus kiinteistöverossa!
  Mukavaa tiistaita täältä Irlannin aamuvarhaisesta

  VastaaPoista
 5. Kirjat saapuivat, kiitos. Rupeanki heti lukemaan. Sain juuri imuroitua kun postipoika (-mies) yritti ängetä kirjoja postiluukusta. Meillä ei mahdu kun luukku on niin pieni.

  VastaaPoista
 6. Kuulosta kyl aika hurjalta se kiinteistöveron nousu! Huh!

  VastaaPoista
 7. Viikon ufohavainto :) Melkein kuin blogisi otsikkokuvassa.

  VastaaPoista
 8. Kas vaan, mm, en sitä itse huomannutkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!