tiistai 31. elokuuta 2010

Kauhistunut mummu

En muistanut aikaisempaan postaukseen kirjoittaa ns. kauhukokemuksesta liikenteessä, ei se siihen askasteluasioiden yhteyteen tosin olisi sopinutkaan. - Kuva ei liity asiayhteyteen, mutta sopii ajatuksiini. Otin sen viikko, pari sitten mustasta yötaivaasta, silloin kun mainostettiin tähdenlentoja. Ei aavistustakaan, mikä kuvassa esiintyy.Tästä paasaamastani asiasta tekisi mieleni kirjoittaa paikallislehteen, mutta enpä sitä tee. Edellinen kokemus oli sen verran ikävä: kirjoitin omalla nimellä liikennekäyttäytymisestä ja sain niin roimat haukut nimimerkin takaa ampuneelta tyypiltä joka syyttä suotta haukkui minut vielä täysin asian vierestä. Vähän jäin siinä kohtaa miettimään toimituksenkin kantaa, mutta otin kerrasta opikseni enkä enää kirjoittele yleisönosastoille. Riittää kun paheksun täällä ja mahdollisesti facebookissa.Siellä kylläkin olen ihan omalla nimellä.

Nuorten liikennekäyttäytymisestä kirjoitan. Olimme kauppareissulla ja seisoimme liikennevaloissa. Viereen karautti hirmuista vauhtia ja vieläpä viereisen linja-autoaseman piha-alueen läpi laittomasti kurvaillen pikkuinen autontöpö, joka osoittautui mopoautoksi. Kurvaaja oli nuori tummatukkainen nainen, tupakka hampaissa. Pian perään ajoi mopo tai pieni moottoripyörä, minä en niitä osaa tunnistaa, mutta kaksipyöräinen kuitenkin. Kuski näytti saman ikäiseltä eli molemmat olivat juuri varmaan menopelinsä saaneet.

Neidin  auto rupesi luisumaan vähän taaksepäin ja ajattelin, että jarruhomma ei oikein ole vielä nuorella kuskilla hanskassa. Mutta mitä vielä: sehän teki sen tahallaan ja pariin kertaankin, lopulta niin että töyssäytti päin mopon keulaa. Ja virnisteli päälle. Ilmeisesti kyse oli  juuri siitä, mitä tuolla maanteillä kaiken aikaa tapahtuu ja joista luemme uutisen seuraavan päivän lehdestä. Älyttömästä kilpailusta ja uhosta nuorten kesken. Lisäbonusta tuli, kun sai irvistellä vanhalle ämmälle, joka katseli vieressä kauhusta suu auki.

Tyttöpoloinen ei tiedä, miten liiskaksi pahvinen (tai muovinen?) mopoauto menee, jos sattuu oikea kolari. En minäkään ole sitä nähnyt, mutta käydessäni ystäväni luona toissa syksynä olimme viemässä kynttilää tien varteen sille kohdalle, johon naapurin emäntä mopoautoineen oli jäänyt. Tie oli ollut kaksi tuntia suljettuna jälkien siivoamisen takia. Täti oli ajanut suoraan rekan alle.

2 kommenttia:

  1. Auts, kuulostaa pahalta - sekä tuo onnettomuus, mutta myös tuon nuoren naisen käytös ratissa. Liikennekulttuuri on kyllä mennyt ihan käsittämättömään suuntaan, liikennesäännöt on luonnollisesti tehty rikottavaksi ja niiden noudattaminen on nynnyilyä.

    VastaaPoista
  2. Mopoautot pitäsi lailla kieltää! Minulla ei ole niistä kuin huonoja kokemuksia. Tekevät jonoja teille ja nuoret todella pelleilevät "autojensa" kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!