torstai 12. elokuuta 2010

Kesän satoa

Kesäkurpitsan siemenistä on kasvanut reheviä kasveja, jotka eivät millään meinanneet ruveta tekemään hedelmää. Nyt kuitenkin alkaa olla sadonkorjuun aika eikä tuleva sato näytä ihan pieneltä. Huomasin, että sade on tehnyt terää kasvimaan "asukkaille", vaikka pelkäsin, että maa on niin voimakas, että saan saaliiksi pelkkiä lehtiä.

Tänään poimin talteen ensimmäisen sylillisen kesäkurpitsoita ja lisää on tulossa. Huomasin myös yhden ylilihavan kurkun, joka ihan varkain oli päässyt kasvamaan melkein ulos kasvihuoneen ovesta. Ostin keväällä kaksi kasvihuonekurkun tainta ja tämä yksilö, joka ei ole kuvassa (;-))) ), on jo kolmas hedelmä.. Suuresta kurkkusadosta ei voi ylpeillä, mutta ainakin kaksi ensimmäistä olivat valtavan hyvän makuisia. Tämä saattaa olla jo kitkeräkin enkä käsitä, miten se oli päässytkin salaa kasvamaan lähes puolimetriseksi ollakseen kasvilaatikon etulaidalla ja tosiaan melkein kiinni ulko-ovessa. Otin talteen myös kaikki kaksi paprikaakin, jotka ovat kasvaneet toisessa laatikossa yhdessä auringonkukkien kansa. Luultavasti kukkaset ovat vieneet paprikoilta kaiken ravinnon, sillä ensin mainitut kasvaa rönöttävät kattoon asti. Toivottavasti nuput mahtuvat avautumaan.

1 kommentti:

  1. Ne ovat kyllä hassuja tuommoiset Moby Dick - kurkut ja kurpitsat.Aivan kuin ne osaisivat lymyillä lehtien suojissa. Kun yksi hedelmä pääsee kasvamaan salaa valaan kokoiseksi muut hedelmät lopettavat helposti kasvunsa tai mädäntyvät. Minäkin löysin kesäkurpitsamaastani eilen yhden sellaisen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!