keskiviikko 25. elokuuta 2010

Ukkosta ja vielä enemmän ukkosta

Yöllä kuulemma oli ukkostanut. En kuullut, vaan nukuin kuin jouluporsas. Näin kauniita uniakin: mm. vierailin ihanassa taidenäyttelyssä, jossa oli Inkeri Leivon ja Markku Salon uniikkeja taideteoksia. Voisi sanoa, että ennennäkemättämän kaunista lasitaidetta.

Mies sai auton pajalta, jossa se olikin viettänyt tasan kaksi viikkoa. Päätimme välittömästi lähteä katsomaan vanhuksia. Viemisiksi kävimme hankkimassa konjamiinipullon ja kaksi sievää pussilakanaa, joista oli puhetta edellisellä käynnillä. Tilauksesta hankitut isä haluaa ehdottomasti aina maksaa. Nyt hän piilotti konjakin kiireesti kaapin perukoille ja kertoi, että edellisellä kerralla muori oli innostunut konjakista niin paljon, ettei hänelle enää anneta iltahömpsyjä. Isä kuitenkin oli mielissään pullosta.

Jo matkalla katselimme mustuvaa taivasta ja ei aikaakaan, kun ukkonen rupesi jyrisemään. Kotiin tultuamme ei meillä ihan vielä satanut, mutta sitä lajia, kuten jyrinääkin on nyt illansuussa riittänyt. Ja hyvänen aika, naapuripitäjässä, vallan ex-pääministerin ex-ja vissiin nyx-kotikylässä on trombi käynyt ja kuskannut kyydissään pikkukoiraa ja ponia metrikaupalla. Muusta tuhosta puhumattakaan. Edellisen kovemman ukkosmyrskyn jälkiä on näilläkin tienoilla vielä näkyvissä. Teiden varsilla siellä täällä on puita juuret taivasta kohti ja me sentään olemme säästyneet pahoilta myräköiltä.

--- Taas ulkona pimenee siihen malliin, että pian jyrähtää uudestaan. Päätän katsaukseni ilmasto-oloista tähän ja pistän tietokoneen kiinni ja piuhat irti. Turvallisia olosuhteita kaikille!

1 kommentti:

  1. Hui mitä jyrinöitä siellä on ollut. Pitää varmaan kurkata iltapäivälehtiä tänään että pysyy vähän ajantasalla.
    Kiitos toivotuksista, toivottavasti teilläkin kaikki turvassa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!