sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Ensimmäistä adventtia!

Hyvää alkavaa kirkkovuotta ja adventin aikaa! Tästä se joulu alkaa.

Hoosianna!
Uudet pihavalot
Pienet enkelit
Uudet jouluvalot esittäytyvät! Pienistä enkeleistä tuli loppujen lopuksi ihan kiva koriste, vaikka moitinkin kalseaa väriä. Ulkoa katsottuna sitä ei erotu, kuten ei tuikkujen malliakaan. Viritin toisen valosarjan pihakivelle, missä se on enemmän edukseen kuin ensin kokeilemani kataja ja sireeni. - Samalla varmaan palellutin itseni. Käsiä ja varpaita kihelmöi vieläkin.

Onneksi oli lohtupiirakkaa odottamassa. Löysin ihanan Pähkinä-kinuskikakun ohjeen Kivimäen Mammelin blogista. Oma kakkuni on sovellettu versio, sillä kaadoin tarkoituksella (uskokaa tai älkää!) kinuskin melko keskenkypsyneen kakun päälle, jolloin se valui oikein kunnolla kakun läpi. Ulkonäkö tietysti vähän kärsi, mutta maku ei. Mammelin ohjeessa olevan omenaraasteen korvasin n. 1,5 desillä sekamarjahilloa (= musta- ja punaviinimarjaa, karviaista), kun ei sattunut olemaan omppuja kotona. Vuokani oli ehkä vähän pienempi kuin Mammelin vuoka, sillä kakusta tuli aika korkea.

Tässä alkuperäiset  Pähkinä-kinuskikakun ainekset

Pohja

150 g sulatettua voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 raastettua omenaa (= 4 dl raastetta)
1 dl maitoa

Sekoita voi ja sokeri, lisää munat yksitellen, lisää jauhot, raaste ja maito vuorotellen. Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa uunin alatasolla 30-35 min.

Tee sillä aikaa kuorrutus:

100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa

Keitä 5 min

Lisää 200 g pekaani-, suolta tai cashew-pähkinöitä rouhittuna, mausteeksi mustapippuria. Kaada kakun pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä 8-10 min. Anna jäähtyä vuoassa. Huom. Säilyy huoneenlämmössä 5-6 päivää. (Toinen huomautus: ei takuulla säily, hyvä jos riittää huomisen yli!)

3 kommenttia:

  1. Tuota ohjetta on pakko kokeilla, namskis. Tunnelmallisia tuokioita sinne näin ensimmäisenä adventtina!

    VastaaPoista
  2. Onnellista adventtiaikaa! Minä olen yrittänyt etsiä jo varastoon uutta "valokuusiketjusarjaa", siis sarjassa on kuusi ketjua joissa roikkuu led-kuusia ja jotka voi nipsauttaa verhokiskoon. Isoveli on joskus ostanut tämän Lidlistä, ja vastaavaa ei löydy mistään. Onneksi näköjään vielä ainakin pelaa...

    VastaaPoista
  3. Mukavaa joulunalusviikkoa! Ihanan tunnelmallisia valoja teillä kotona ja pihalla tuikkii.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!