torstai 14. heinäkuuta 2011

Aurinko paistaa!

Ihana kesäpäivä on sujunut leppoisasti. Olen istunut ulkona, terassilla pääasiassa käsityön kimpussa. Aurinko paistaa, mutta tuuli on mukavasti viilentänyt terassia. Nyt kun aurinko paistaa hetken sinne ihan suoraan, oli sopiva hetki tulla tarkastamaan tietokoneen toimintaa. Toimii tämä, paitsi ääntä ei kuulu, mutten ole saanut aikaiseksi tarkistaa sy....

Kehuin liian aikaisin. Bloggeri katsoi asiakseen temppuilla, mutta kokeillaanpa uudestaan kuvan siirtämistä.


Endless summer avaa vauhdilla kukkia. Tämä kuva on jo muutaman päivän takaa. Alemmassa kuvassa kunnostautuu tyttären tuoma äitienpäiväruusu, joka kukkii penkissä nyt kolmatta kesää. Tai siis aloittelee kukkimista. Viime ja toissa kesänä tämä pikkuinen kasvi kukki vielä lähes lumien tuloon asti.

Vasemman koiven polvi ei ota asettuakseen, joten kai tässä lääkärireissu on edessä sitten joskus, kun lääkärit tulevat taas sorviensa ääreen. Systeri kertoi, että hänellä löytyi polvesta suonikohju, joka näkyi vasta magneettikuvassa. Onkohan tämä samaa vaivaa? Tai sitten jotain muuta, kukapa tietää. Kipu ei tunnu olevan ihan polvilumpiossa, vaan oikeassa syrjässä, mutta onhan sitä kaikenlaisia sivusiteitä sun muita, joista maallikko ei tiedä mitään. Joka tapauksessa polvi kipuilee pääasiassa silloin kun nousen tuolista. Pienen harjoittelun jälkeen pääsen liikkeelle. Ja lumpsahtihan tuo nimenomaisesti sama polvilumpio nurinpäin, kun nousin syksyllä pohjoisen junassa astuakseni Riihimäen asemalaiturille. Mies muistuttaisi tässä kohdassa siitä, että me emme ole enää nuoria. Ei niin, samanlaisia klenkkajalkoja molemmat.

Käsityön tekemisen lisäksi luin käsitöistä, sillä uunituore Novitan lehti tuli tänään. Vaikka tutkin sen takapäästä eteen ja etupäästä taakse, en löytänyt yhtään sellaista neuletta, jonka haluaisin tehdä. Kohderyhmänä eivät selvästikään ole paksut mammat, joten ehkä aloitan taas sukankutomishankkeet.

Posti toi eilen muutaman mielenkiintoisen kirjan, mm. pari askartelu- ja käsityökirjaa, joihin varmaan palaan myöhemmin. Onnistunein ostos, suorastaan yliveto oli Torbjörn Egnerin sepittämä ja kuvittama satukirja Hyppelihiiri Myökki-Pyökkimetsässä. Siitä on jo WSOY:llä menossa kymmenes painos.

Tämä on minun lapsuuteni satukirja, jota muistaakseni luettiin kansakoulun alaluokilla. Hyppelihiiri, Martti, Karhu-vaari, Kettu Repolainen... Pekkis eli Pekka Töpöhäntä oli toinen suosikkini, mutta muumeihin en ole koskaan saanut otetta, en astioihin aikuisena enkä satuihin lapsena.

Tämmösitä tänään. Aurinko on jo varmaan männyn takana ja voin jatkaa pistelypuuhia.


5 kommenttia:

 1. Hei Villiviini!

  Outi (Pappi Puikoissa) kutsui minutkin mukaan pistelemään ihanaa merkkaustauluanne
  SANQ-lehdestä.
  Violariumin Leenalta jo kyselin minkä kokoisen palan tarvitsisin tiheää,valkoista 18 count pellava-aidaa !!?

  Ihana blogi Sinulla,miten ihmeessäen ole aiemmin tänne löytänyt ?!!
  -niin kauniita kukkiakin,ja ruusuja.
  Myökkipyökkimetsä on minunkin lapsuuden kirjoja ja olen sitä aikoinaan lukenut omille lapsilleni :)

  Minullakin on polvet sökönä,toinen on leikattukin...onneksi voi tehdä ristipistoja vähän huonojalkaisenakin :)

  VastaaPoista
 2. Paranemista polvellesi! Minullakin välillä polvet kipuilee ja jäykistelee varsinkin ylös noustessa, nyt on olleet ihmeen hyvät.

  VastaaPoista
 3. Täällä myös yksi klenkkapolvi - on kenkkuillut koko talven, nyt on jo vähän parempi. Pyöräily on ollut sille hyvää lääkettä ja nyt kun olen ollut taas vähän laiska, alkaa heti muistuttelemaan itsestään. Minä meinaan tuota Novitan lehteä vähän silmäillä iltalukemisenani:)

  VastaaPoista
 4. Me olemme kai suunnilleen samaa ikäluokkaa ja yhteistä niin vaivat kuin harrastuksetkin. Kiva kun voidaan tukea ja kannustaa toinen toistamme.

  VastaaPoista
 5. Eikös vain olekin hauskaa, että saimme kolmannenkin SAL-pistelijän?! Nythän meillä kannustusta riittää, ja valmista tulee ;).

  Minä puolestani löysin Novitasta vaikka mitä, ja heti tuli hirmu hinku HalpaHalliin Novitan lankoja ostamaan. Mutta enpä ajatellut toistaiseksi antaa shoppailuhimolle valtaa, vaan pengon vanhoja jämiä ensin, ja teen sitten jotain kirjavaa, pätkistä... Ekaksi teen huovutettavan kännykkäpussin (malli 21). Listalle pääsevät myös pitkät sukat (malli 1 - siihen täytyy ostaa langatkin...), ja kun mekkoja rakastan, malli nro 26, joskin langan ajattelin vaihtaa Nalleksi... Myös laukun virkkuupinta (malli 51) kiinnostaisi kokeilla, kynsikkäät (malli 10) ovat ihanat, noppatyynyt ja neulottu pitsitorkkupeitto kiinnostaisivat... Hmm, luettelosta tuli niin pitkä, että taisin jo vakuuttaa, että minulle siinä lehdessä oli vissiin jotain ;D.
  En minäkään hoikka ole, mutta päättäväisesti pukeudun siihen tyyliin, mistä tykkään. Mitäs minä muiden katseista :D.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!