perjantai 8. heinäkuuta 2011

Lämpö piinaa

Voi vitsi, sitä ei talvella taas muista miten tuli kesällä haukuttua lämpimiä päiviä. Nytkin olisi vaikka miten paljon tekemistä, mutta tässä helteessä ei jaksa tehdä mitään. Onneksi päivällä oli hetki, jolloin sain pisteltyä käsityötä terassilla. Nyt aurinko porottaa sinne suoraan tai oikeastaan aika pian aurinko on jo männyn takana, joten voin harkita siirtymistä ulkotiloihin. En käsitä, miten mies nytkin pystyy istumaan auringossa.

Sain postista ison paketin, kun intouduin tilaamaan syksyn varalle kamppeita lempikauppani Gudrun Sjödenin alennusmyynnistä. Kuosit ovat ihania, mutta tämmöiselle rohmulle kropalle löytyy harvoin tarpeeksi väljiä vaatekappaleita. Normaalimyynnissä hinnat ovat tähtitieteelliset, mutta onneksi on nämä alet. Nyt yritin varovasti sovitella nuttuja, mutta osaa en arvannut kokeilla hikiseen kroppaan. Muutama vaatekappale ainakin oli liian ahdas, joten menee palautukseen. Kotioloissa voi olla vaikka missä römppävaatteissa, mutta syksyllä on tiedossa sellaista ohjelmaa, johon on kiva panna uutta päälle. Vielä tarvitsisin paritkin kengät, sellaiset joihin tukipohjien lisäksi jalatkin mahtuisivat. Nyt pohjalliset ovat jääneet käyttämättä sopivien kenkien puutteessa.

Lähikuva remontista: lumikon mentävä verkko kivijalan tuuletusaukoissa. Koko talosta en ole vielä ottanut kuvia enkä ota ennen kuin ympäristö on siivottu.


Niitä remontin jälkipuuhia tässä pitäisikin tehdä eli koota pihasta romuja kaatopaikkakuormaan. Eilen puuha jäi kesken ja niin käy tänäänkin, jos nyt pääsee alkuunkaan. Tämmöiset lopputyöt ovat viheliäisiä. Jos ei heti tee, jäävät helposti tekemättä, mutta nyt ei ole vaihtoehtoja kun rojua on keskellä pihaa. Mies ravasi tänään tärkeillä asioilla, joten luultavasti hänen jalkansa ei salli enää tänään pihapuuhia. Minä käyn neuvottelua kipeän polveni kanssa. Jospa se sallisi pienen siivousprojektin?


3 kommenttia:

  1. Helle kyllä ottaa voimille, mutta kuten sanoit, muistelkaamme silloin vaikka viime talven pakkasia ja lumituiskuja, niin jaksamme nauttia tästä lämpöaallosta! Kai ne työt tulee tehtyä kuitenkin ajallaan. Tänään näyttäisi tulevan pilvistä, ehkä sadettakin täällä ainakin. Hyvää viikonloppua! Otin muuten talteen tuon vaatekaupan osoitteen, jospa joskus tulisi jotakin tilattua.

    VastaaPoista
  2. Vielä näyttäis lämmin jatkuvan eikä kovin sadettakaan lupaile. Onneksi ei ole pakollisia tekemisiä juuri ollenkaan. Saa loikoilla varjosssa kuumimman ajan päivästä.

    VastaaPoista
  3. Aijai, Gudrunin tarjoomukset olisivat minunkin mieleeni. Tahtovat vain nuo alehinnatkin olla vähän liikaa - kun pitää nyt elää heinäkuu yhden viikon palkalla + kesäkuusta säästetyllä, ja kun kuluneen talven aikana minusta on tullut ihan sinisen nuuka. No jaa, tänään haaskasin 10 € H&M-mekkoon ja toisen kympin Anttila-mekkoon. Jos nekin kaksi kymppiä olisi laittanut Gudrunille, niin...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!