tiistai 26. heinäkuuta 2011

Marjassa

Poimin tänään hetkessä vajaan ämpärillisen viinimarjoja ja perkasin niitä ainakin tupla-ajan ellen kauemminkin. Tarkoitus on survoa marjojen joukkoon vähän sokeria ja pakastaa aamupalamarjoiksi. Tilasin mieheltä kauppareissulla mustikoita, jos saa alle kolmenkympin. No olisi saanut, muttei arvannut ostaa, kun olivat pensasmustikoita enkä erikseen antanut ohjetta tuoda luomua vai kasvatettua. Mustikka olisi pehmentänyt punaherukan kirpeyttä, mutta ei se mitään. Puskissa on runsaasti vielä pieniä punaisia marjoja, joten urakka on vasta alussa. Jospa sataisi, jolloin marjat ehkä voisivat vielä vähän kasvaa.

Sanotaan, että tänä vuonna tulee hyvin mustikkaa, mutta eipä mun polvillani ole mitään asiaa marjametsään. Hyvä, kun pääsin tallustelemaan edes tontin perällä oleville marjapuskille. Siellä oli jo tuoli valmiina odottamassa "ahkeraa" poimijaa. Tuo perkaus vain on niin viheliäistä, että pitää ehkä miettiä, höyrytänkö sittenkin osan mehuksi. Mehu ei muuten juuri tee kauppaansa, mutta lorautan sitä aamupalamarjojen ja liotettujen pipanoiden joukkoon.

Polvi kiukuttelee edelleen, mutta onneksi sain jo ensi viikolle lääkäriajan.

4 kommenttia:

 1. "Minun metsässäni" oli jäljellä enää kolme pientä mustikkaa. Näki, että joku oli riipinyt marjat poimurilla. Kaupan tiskillä marjat olivat 45 e 5kg:n laatikko, joten harmittelen etten ostanut eilen 35 e laatikkoa s-marketin edessä olevalta torimyyjältä.

  "Vattupusikkoni" kasvaa naisenkorkuista nokkosta, joten vatut olivat onnekseni siellä säilyneet. Pari litraa sain nyt saaliikseni, ja huomenna haen lisää.

  Oman pihan viinimarjat alkavat olla poimintavalmiita, ja toivonkin ehtiväni saada ne kattilaan ennenkuin linnut popsivat ne kaikki. Karviaisia on tulossa tänä vuonna ennätyksellisen paljon.

  VastaaPoista
 2. Mustikat ovat kyllä hyviä, mutta minä olen jo muutaman vuoden ajan ostanut ne kaupan pakastealtaasta. Pakastin on niin pieni, että sinne ei säilöä kannata ... heh, tekosyykö...:D

  VastaaPoista
 3. Meiltäkin on punaisia viinimarjoja jo saanut valikoiden poimia, mustat ovat vielä "vaiheessa", kutakuinkin kaikki.
  Olen ottanut tavakseni perata marjat jo tuolla pensaissa: poimin terttuna, mutta riivin saman tien marjat kippoon.
  Pakastelen suoraan kokonaisena, ilman sokeria. Maistuvat niinkin vallan erinomaisesti kaurapuurossa aamulla, tai piirakan päällä :).

  VastaaPoista
 4. Täällä ei tule mustikoita niin hyvin, appiukko luuli ensin ettei ollenkaan, mutta oli sitten löytänyt marjoja sellaisista paikoista joissa niitä ei aiemmin ole ollut. Saimme sangollisen perattavaksi äidille vietäväksi, itsellä on vielä ylivuotisia pakkasessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!