perjantai 22. heinäkuuta 2011

Huh hellettä!

Meillä yläkerrassa on hivenen viileämpää kuin terassilla, vaikka onkin  29 astetta sisällä. Saman verran varmaan on ulkonakin. Ehkä lämpö ei riko luita, mutta ottaa muuten voimille. Kävimme tarkistamassa, miten vanhukset ovat tästä selvinneet. Isä kertoi sen ikävän uutisen, että äiti ei juuri syö eikä juo, ei vaikka miten patistaisi. Sain hänet sentään ottamaan lasillisen jaffaa, mutta isä oli tosissaan huolestunut. Tällä menolla on terveyskeskusreissu edessä, mutta sairaalamatkalla uhkailukaan ei kuulemma auta. Ei hyvä.

Äiti oli muutenkin hermostuneen oloinen, torkkui hetken keinutuolissa, hiippaili sitten makuuhuoneeseen ja sulki oven perässään, mutta palasi taas muutaman minuutin päästä takaisin. Hän ei puhunut juuri mitään, joten edelleenkään en osaa sanoa, olimmeko mieluisia vieraita, sukulaisia vaiko vallan ventovieraita tyyppejä.


Itsellänikin on aika uupunut ja turvonnut olo. Sormet ovat niin turvoksissa, että jouduin kiskomaan aamulla sormukset pois sormesta. Jäljet ovat pysyneet nimettömässä, mutta silti tuntuu oudolta olla ilman sormuksia. Niitä voisi varmaan suurentaa, mutta sitten taas talvella ne voivat olla liian suuret ja hölskyä sormessa. Minulla ei ole yhtään sopivaa "varasormustakaan" ja sellaisesta mies käytti ilmaisua "sinkun sormus". Paras kai vaan odottaa, että turvotus vähenee.

6 kommenttia:

 1. Piti käydä katsomassa keittiöstä, minkä verran meillä on sisällä lämmintä ja 25 astetta näkyi juuri ja juuri olevan. Ulkona syötiin äsken - mukavasti päivänvarjon alla, joten ei ollut liian kuuma. Iltapäivällä lueskelin varjossa pitkän aikaa. Nautittava kesäpäivä!

  VastaaPoista
 2. Olet oikeassa, ei lämpö luita riko, mutta on siinäkin puolensa. Ajaessani kotipihaan auton mittari näytti 36.5 astetta, mielestäni yli kymmenen astetta liikaa.

  Haluan toivottaa sinulle kaikkia mahdollisia voimia vanhempiesi kanssa, korkea ikä ja korkeat lämpötilat eivät ole paras mahdollinen yhdistelmä, kellekään. Voimia!

  VastaaPoista
 3. Kyllä nämä lämpötilat käy vanhemman väen sydämelle. Meillä on sisällä +29 ja parvekkeella varjossa +35, päivällä taisi käydä +40:ssä.
  Mullakin sormet turpoilee. Joskus suurennutin sormuksia ja ostin pienemmän ohuen sormuksen siihen eteen. Se jäi sopivasti isompien sormusten reunan alle, ettei edes juurikaan näkynyt. Sormien turvotessa otin pikkusormuksen pois. Nyt kyllä sormet on senverran paksummat ettei tuota ylimääräistä sormusta tarvitse.

  VastaaPoista
 4. Hyvää viikonloppua, toivottaa romulyyli-riitta.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä kirjoitit aiheesta, hellettä piisaa ja koko kansa tuntuu ja näyttää suorastaan nuutuneelta. Toivottavasti saamme kuitenkin väliin sopivasti vettä ja ilmaa puhdistavia "lieviä" ukkosia. Viikonloppua ja toivottavasti turvotuksesi laskevat pian...:)

  VastaaPoista
 6. Helle on kyllä täälläkin. Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!