tiistai 19. heinäkuuta 2011

Käytiin kaupoilla

Viimeinen käyntikohde oli ruokakauppa ja sieltä rahdattiin kaksi kassillista tarpeellista ja vähän tarpeetontakin tavaraa. Tarpeettoman osastolle voisi lukea rouvan itselleen ostaman jäätelöpurkin, mutta kun niin teki mieli ja piti palkita itseään kauppakierroksen jälkeen. Ruoaksi on tarjolla paistinperunoita ja graavia lohta, kumpikin eilispäivän jämiä.Kauppakierros muodostui huonekalukaupoista. Etsittiin uutta aviovuodetta ja sellainen myös ostettiin. Johan tässä on kuusi aviovuotta ja sitä ennen nelisen avoliittovuottakin majailtu 105 senttiä leveässä petissä, joka taas kerran ilmoitti hajoavansa, eikä edes ensimmäistä kertaa. Sänky tuli mukanani entisestä kodista ja ai että olen tykännyt sen joustosälepohjasta, mutta se oli kai tarkoitettu pikemminkin muutamia kymmeniä kiloja kevyemmän sinkun sängyksi kuin aviovuoteeksi.

Nyt mies kyllästyi lopullisesti sängyn korjaamiseen ja rupesi ottamaan mittoja sekä yhteisestä sänkykamarista että omasta makuuhuoneestaan. Saamme kuin saammekin 140 cm leveän petin mahdutettua yhteiseksi sängyksi, mutta vain jos huoneessa otetaan pois yksi jalkalistan  pätkä ja luovutaan toisesta yöpöydästä, joka siirtyy miehen huoneeseen. Oma vanha sänkyni kierrätetään miehen käyttöön ja jos sitä saisi lyhennettyä sentin tai kaksi, niin se sopisi oikein hyvinkin huoneeseen. Miehen huoneessa oleva kelvoton koululaispöytä ja risa tuoli joutuvat poistolistalle.

Miehelle kierrätettiin jo aikanaan yksi sänky, kun lyötiin hynttyitä yhteen. Se onkin hyvin kelvannut hänelle tähän asti. Mies tykkää nukkua kovapohjaisessa vuoteessa ohuen superlonpatjan päällä. Ongelmaksi on vähitellen muodostunut sängyn mataluus. Hänen sänkynsä on tyttäreni noin kaksivuotiaana saama matala laatikko eli sokkelisänky, jonka mitat ovat noin metri x kaksi metriä. Moneen kertaan korjailtu lastulevysänky ei ihan ehdi viettää 40-vuotispäiviään ennen loppusijoituskohdettaan. En usko, että edes kierrätyskeskus huolisi retrosänkyämme, joten sen kohtalona on luultavasti kaatopaikka. Miehen oma ex-sänky oli niin kapea, että siitä ei olisi ollut kahdelle hengelle. Vaikka kyllä me siihenkin ihan suhteen alkuaikoina mahduimme.

On varmaan aika kohtuullista, että kuuden aviovuoden jälkeen ostetaan yhteinen sänky. Kaikki moottoroidut vempaimet tai muuten tuhansia euroja maksaneet sängyt hylättiin heti. Tärkein kriteeri sopivan leveyden lisäksi oli riittävä korkeus, jotta me kumpikin huonojalkainen päästään helposti ylös. Nyt, tai siis tulevaisuudessa, kumpikin sänky seisoo omilla jaloillaan, joten tarvittaessa tukea voi hyvin ottaa taivuttamalla toisen jalkansa sängyn alle.

Halusimme sänkyyn myös kunnolliset, mutta muotoilultaan yksinkertaiset päädyt. Ostamassamme sängyssä ne ovat ehkä vähän turhan tuhdit, mutta kun leveys on "erikoiskoko", niin ei kannata liikaa rissata. Ihan hyvä perussänky se ainakin kuvan perusteella on. Mallia me emme nähneet kuin esitteestä. Uusia sänkyjärjestelyjä pääsemme kokeilemaan aikaisintaan varmaan vasta syyskuun puolella, kun pohjalaistehdas on ensin tehnyt sänkymme. Suomen lippu liehui esitteessä, niin että olemme ainakin uskovinamme, että ostimme kotimaista tuotantoa.

7 kommenttia:

 1. Onnea uudelle sängylle!!

  Mekin alkuvuonna uusimme sängyt ja ostettiin juuri moottoroidut, mieheni sairauden takia, ja ollaan tykätty... no minähän nukun sänky "suorana", mutta mieheni nostaa pääpuolen aina yöksi aika ylös ja siinä hänen on hyvä nukkua...☺

  VastaaPoista
 2. Ei kertakaikkiaan! Miten VOI kaksi aikuista ihmistä mahtua 105 cm leveään vuoteeseen?! Mahtaa teillä olla tiivis suhde. Meillä kyllä päätyisi jompi kumpi potkaistuksi lattialle, mutta me olemmekin nukkuneet samassa petissä jo 25v :D

  VastaaPoista
 3. Ei Millan vakituiseen mahdukaan ja liian kuumakin tulisi. Meillä on omat huoneet ja sängyt. Kun talossa on tilaa, niin ei tarvitse kummankaan kärsiä toisen kuorsauksesta. Saapi nähdä, eksyykö 140 sentin sänkyyn, jos joutuu yksin nukkumaan.

  Kiitos Irmastiina toivotuksista! En väheksy moottorisänkyä, päinvastoin, mutta miehestä se tuntui liian vaikealta ajatukselta. Omassa joustosälepohjaisessa sai pääpuolen ylös, kunnes mekanismi hajosi. Se oli kiva varsinkin nuha- ja yskäaikaan.

  VastaaPoista
 4. Hih, me tilasimme nykyisen sänkymme jo viikkoa ennen häitä - tosin se tuotiin häiden jälkeisenä maanantaina. :) Sitä ennen olivat hajonneet sekä minun lastulevy-vuodesohvani että Samin vastaava sälepohjainen, ja Samin paksupatjainen jenkkisänky osoittautui varsin selkätuhoiseksi. Nykyinen on hyvä, vaikka olikin ihan halpista ja itse asiassa mallikappale - muut olivat liian pehmeitä.

  VastaaPoista
 5. Noin kaposessa minulta taitaisivat mennä viimeisetkin yöunet. Vaihdettiin kyllä mekin kaposempiin 80cm.siin, että saatiin makuhuoneeseen lisää tilaa ja omilla tolpillaan seisovat. Helpottaa siivousta. Omat ja yhteinen makuhuoneet loistava idea.

  VastaaPoista
 6. Jaa-a, äidiltäni opittu näkökulma: kukahan ne tummat pinnat huusholleissa pyhkii ja pesee...

  Hee, ja sängyn leveydestä: mietittiin joskus, että miten sitä nuorena mahduttiinkin nukkumaan joskus kaverin mökillä kaposessa laverisängyssä. Nyt 160-senttinen on ihan välttämättömyys :D. (Oli jo viimeistään silloin, kun meidän lapset yksi kerrallaan nukkuivat vieressämme vauvaikänsä. Varsinkin toiseksi vanhin oli vilkas nukkuja ja oli aina aamulla poikittain tyynyillämme :D.)

  VastaaPoista
 7. Haa, sängyn vaihtamista ollaan mietitty vuositolkulla. Tämä nykyinen hankittiin kierrätyskeskuksesta aikanaan, noin 20 vuotta sitten, kun siirryttiin 120 levyisestä parvisängystä (joka jäi hetkeksi vierassängyksi) tavalliseen petiin. Väliaikaisesti hankittiin ja siihenhän se on jäänyt... Hyvä, kun löysitte itsellenne sopivan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!