perjantai 15. heinäkuuta 2011

Ei tullut pistelypäivää

Tämä päivä on mennyt niin nopeasti, ettei ristipistokäsityölle ole ollut aikaa eikä valoa. Päivä on tosiaan ollut syksyisen hämärä aamusta lähtien ja vettäkin on ripsotellut tasaisin väliajoin. Ajatella, näin syksyistä ja olemme vasta heinäkuun puolivälissä. Suunnittelin eilen parin pienen maton pesua, mutta onneksi en saanut itseäni niin toimeliaaksi. Käsityö olisi maittanut, mutta harmaan päivän tai lampun valo ei kerta kaikkiaan riitä silmilleni.Harmaanhalju päivä siis, aivan kuin tämä meidän talon alusiin vievä vanha ovi. Ovi on kuin ne Viulunsoittaja-Tevjen portaat, jotka eivät vie mihinkään eli vaikka ovesta pääsee talon alle, niin siellä ei ole muuta kuin tyhjää. Tila on ihmiselle matala, mutta sen verran olen kurkistanut ovesta, että talon uunien alla on sentään isot ja tukevat, luotettavan näköiset kivikasat. - Kun mies osti talon, niin hän joutui rahtaamaan talon alta järjettömän määrän Helmeilevä omenaviinipulloja. Olikohan niitä peräti kokonainen siirtolavallinen? Likaisia pulloja ei kuulemma voinut viedä edes alkoon, jossa niistä olisi saanutkin kelpo tilin. Pullot siis olivat tyhjiä, jos ei ota huomioon tupakantumppeja, tomua ja muuta roskaa.

Kävimme tänään vain ruokakaupassa, kenkäkaupassa ja mummulassa. Viime mainitusta käynnistä ei ole muuta sanottavaa, kuin että se oli taas semmoinen päivä siellä. Äiti ei tullut edes samaan huoneeseen meidän muiden kanssa. Isän kanssa juteltiin niitä näitä, muttei käynyt päinsä puhua äidin kuulumisista, sillä tämä istui visusti kuuloetäisyydellä.

Kenkäkaupasta sain yhdet vaaleat ja tosi rumat kesäkengät, mutta ei auta marista. Kun tukipohjien on mahduttava töppösiin, ei voi olla nirso eikä valittaa edes hinnasta. Kauppias sanoi saavansa ensi viikolla kävelykenkiä, joten - huoh - sellaiset on noudettava syksyn varalle. Vaikkei minulla kovin montaa kenkäparia ollut ennenkään, niin uudet jalkapohjat veivät nekin vähät käyttökelvottomiksi. Tietenkään en hävitä niitä, en heti ainakaan.Kun olen nytkin kulkenut koko kesän ilman tukia, niin aina silloin tällöin ehkä voisi olla vanhatkin kengät jalassa. Tosin tuetut jalat ovat selvästi voineet aikaisempaa paremmin eli hankinta oli hyvä ostos.

Toivottavasti viikonloppu on otollisempi käsityöharrastukselle. Hyvää viikonloppua itse kullekin!


5 kommenttia:

 1. Ihanan harmaa kellariovi ja komeat kivipaadet perustuksina.
  Toivottavasti vielä tulee valoisia päiviä. Eilinen päivä oli tosi harmaa. Otin kahdet tirsatkin kun alkoi nuokututtaa.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Harmaalta se näyttää tänäänkin. Minä olen yrittänyt pistellä liinan tapaista, vielä olisi viimeistelyt jäljellä. Ja sitten mietintä, mitä liinan reunoihin...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Täällä mökillä on vuoroon sadetta ja aurinkoa, sadetta tulee ihan maahan asti niin voimakkasti tulee. Tynnyrit täyttyvät iloisesti sadevedestä.

  VastaaPoista
 4. Entäpäs luonnonvalolamppu? Isäntä osti meille semmoisentapaisen kattolamppuun, ja minua auttaa kovasti, varsinkin, jos ihan suoraan sen alla pistelen.

  VastaaPoista
 5. Nämä vanhoissa kivijaloissa omaa harmauttaan huutavat ovet ovat melkoisia salaisuuksien laareja, kuten nyt tuo teidänkin omppuviinipullokokoelman löytyminen. Mitähän muissa talonalusissa lymyää, odottaa löytäjäänsä? Mielenkiintoinen tarina kerrassaan...:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!