tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kässä edistyy

Yritin kuvata  pienen kesäkäsityöni niin, että mahdollisimman paljon olisi tullut kuvaan mukaan, mutta kuvasta olisi jäänyt pois sellaista, mitä en halua näyttää : -). Hän, joka tekee samaa työtä, ystäväni Puikkopappi, esittelee blogissaan oman työnsä ja siitä näkee, mitä tästä Pitäisi tulla sitten kun pistelyille on näytetty silitysrautaa ja käytetty mallin neuvomia värejä.Vaihdoin vähän kuvioiden järjestystä ja taisin muutenkin tiivistää, kun huomasin, että kangas taitaa loppua kesken. Yksi leveä kuvioraita jäänee kokonaan pois, sillä ajattelin tehdä alalaitaan tulevat lehmät ja kartanot seuraavaksi.

Alkujaan minulle kävi oikea emätöppö: tilasin hämärän valon ja huonojen silmieni taikka huolimattomuuden takia vahingossa osittain vääriä lankoja ja sen takia osa kirjaimista ja varsinkin muista kuvioista on todella outoja. Mutta kukapa sitä nyt purkamaan lähtisi tehtyä työtä! Ja varsinkaan kun huomasin mokani vasta sitten, kun olin jo tehnyt työtä jonkin matkaa. Tilasin kyllä sen jälkeen myös langoista värikartan vastasen varalle...

Pidän mallista kovasti ja aion myös kehystyttää tämän.

10 kommenttia:

 1. Vaikealukuista tekstiä...:D

  Kaunis on, kaunis<3

  VastaaPoista
 2. Kiva on pistelysi, nautin kun joku viitsii ja osaa.

  VastaaPoista
 3. Heippa! Oi, miten kaunis käsityö!! Ihailen tuollaista! Täällä uusi lukijasi..tervetuloa myös romulyyliblogiin, toivottaa riitta sinikka.

  VastaaPoista
 4. Joskus pistelin yhtä ristipistotyötä ja puolivälissä huomasin yhden rivin virheeni. Mielenkiinto meni ja se työ jäi kesken. Ei siitä maisemasta olis tullut ehyttä sen väärin pistellyn rivin takia :( Siihen muuten tais loppua kokonaan mun ristipistelyt, en muista että olisin sen jälkeen tehnyt yhtäkään.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne ja erityiskiitokset uusille blogini lukijoille!

  VastaaPoista
 6. Tästähän tulee vallan ihana, mitä sinä nyt vaatimattomaksi rupeat! Pienet fiksaukset mallin suhteen ovat enemmän kuin suositeltavia, nehän justiin siitä tekevät persoonallisen! Minä olen justiin miettimässä, miten sovittaisin tuohon omaan työhöni "Pinsiö"-sanan, ja paikankin jo keksin ;D.
  Ai niin, ja väreistä piti sanomani, että mielestäni näyttävät työssäsi oikein hyviltä! Nehän ovat varmasti alkuperäisessäkin työssä aika sattumanvaraisesti ja tekijän oman maun mukaan valittuja, koskapa se on "oikeesti vanha" työ.

  VastaaPoista
 7. Joo, suurin osa väreistä onkin ookoo, mutta muutama lyö vähän silmille. Katsotaan, puranko vai en. Minä ajattelin sovittaa tähän ainakin meidän hääpäivän ja tietysti omat nimmarit.

  VastaaPoista
 8. Hienoa käsityötä!

  VastaaPoista
 9. Kaunis ristipistotyö ja kivat värit.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!