torstai 28. heinäkuuta 2011

Kesäsadetta

Jo aamupäivästä alkaen mekin sitten vihdoin olemme saaneet sadetta niskaamme. Ja oikein sananmukaisesti niskaan. Ensimmäinen pisara tosin osui isännän otsaan, me näet rakensimme eilen kesäpetin parvekkeelle, jossa isäntä vielä loikoili. Petin koekäyttö ehkä keskeytyy toistaiseksi, mutta odotamme pitkää, kuumaa ja sateetonta loppukesää... Petissä on vielä ratkaisemattomia ongelmia, muun muassa se, miten kipeäjalkaiset vanhat ihmiset pääsisivät vaivattomimmin lähes lattianrajasta ylös. No, asia on mietintämyssyssä ja mies parhaillaan kehittelee erilaisia ratkaisuja. Ja juu-u, olemme tarkistaneet, että naapurien mielenrauha ei pääse häiriintymään parveke-elämästämme.


Ukkonen rupesi ennusteiden mukaisesti jyräjämään jo aamupäivän puolella ja sama meno jatkui pitkälle iltapäivään kunnon sateella höystettynä. Säätiedotuksesta ja pilvien asennosta päätellen saamme ukkosta vielä lisääkin. Tulinkin kiireesti tietokoneelle ennen kuin se alkaa uudestaan. Ainakin muutama lasku on pistettävä vielä tänään maksuun, mutta asiat tärkeysjärjestyksessä.

Pihasta lähti tänään myös trampoliini uusille käyttäjille. Noutajat tulivat pahimman sateen aikana purkamaan ja lastaamaan vekotinta, mutta kesä kuivaa sen, minkä kastaakin.

Mitä tulee ulkona nukkumiseen, niin vähän oudolta se tuntui, mutta olipa mukava tarkkailla luontoilmiöitä uudesta näkökulmasta. Katselimme illalla lepakoiden lentelyä talon nurkalla ja aamulla tervapääskyjä. Pilviäkin oli kiva katsella. Myös meitä tarkkailtiin. Orava tuli aamulla ällistelemään lähes viereen. Ja pari hyttystä, joista nyt ei ole kuvaa tarjolla. Tämä kärpänen, mikä lie, kiusasi minua muutama päivä sitten. Kuvassa se kuljeskeli pitkin pöytätuulettimen seinämää. Nyt ei irronnut parempaa kuvaa.


2 kommenttia:

  1. Minäkin kaipailen kuvaa sängystä. Varmasti ihanaa nukkua ulkona. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!