keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Väliraporttia

Tässä vaiheessa pistelyä ollaan meillä nyt:

Yläosaan tulee vielä yksi tai kaksi tai nolla riviä ornamentteja riippuen siitä, paljonko jää tyhjää tilaa. Aloitin varmuuden vuoksi alhaalta näiden hauskojen, mutta työläiden maalaismaisemien pistelun. Ihanhan tämä lehmältä näyttää. Rivi lemmikkejä valmistui ennen lehmän aloittamista.


Taitavat pistelijät saavat vapaasti katsoa vinoon kehujani ja ryppyistä työtä, sillä olen oikeasti ylpeä itsestäni. Luulin jo vuosia sitten, ettei minusta enää ole ristopistojen tekijäksi, mutta ilo oli suunnaton, kun näenkin pienenpienet kahden langan yli menevät pistot!

Mies kyselee, milloin maltan ruveta maalaamaan. Näin jo viime yönä unta taulukaupoista, joten ehkä se aikaa koittaa piankin. Siis unessa en ollut myymässä vaan ostamassa taulua.

Toinen väliraportti saapui äsken puutarhasta, kun kävin kastelemassa kaivonrenkaan kukkasia. Pian on perustettava mehutehdas taloon! Oikeasti nämä marjat ovat laihempia eli kovin kärsineet kuivuudesta. Muun värisiä marjoja meille ei enää tulekaan. Uudet mustaherukat eivät oikein ole lähteneet kasvuun eikä sadosta ole tietoakaan.

Jos helteet alkavat, alkaa ensi viikolla minun ja rastaiden välinen kilpailu siitä, kuka saa talteen nämä punaiset marjat. Osan survon ja osasta höyrytän mehua. - Mustikoita näytti olevan kaupassa ja sellaiseen hintaan, ettei tullut mieleenkään ostaa. Näillä jaloilla ei enää mennä marjamettään.

6 kommenttia:

 1. Heippa! Sinulla taitaa olla monta rautaa tulessa... Ihana käsityö ja marjat näyttää,ja kuulostaa, herkulliselta! terveisin romulyyli-riitta.

  VastaaPoista
 2. Ihan oikeasti voi olla tyytväinen työhönsä ite kukin joka pistelee pellavalle kahden langan yli...
  Ite opin tasen taidon kunnolla vasta tääsä parin vuoden sisällä ja kyllä koville ottti sain pistot edes joten kuten oikein :)

  Upealta näyttää työsi,ornamentit on upeita ja lehmästä tulee oikein mainioa ammu :)

  Aloitan pistelemään tuota kanssanne heti kun saan kankaan ... viimeistään parin viikon sisällä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä saat olla tyytyväinen itseesi ja aikaansaannoksiisi!
  Hienoa työtä...☺

  VastaaPoista
 4. Siis minusta ei olisi tekemään tuommoista taideteosta. Olet sinä aikas puurtaja.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kivoja pistelyjä olet saanut aikaan. Tottakai itsestään on oltava ylpeä ja tyytyväinen aikaansaannoksistaan.

  VastaaPoista
 6. Kivasti pistelysi on edistynyt; minunkin olisi kovasti tehnyt mieli päästä noihin esittäviin kuviin asti jo, mutta ylälaidan ornamenteissa ja kirjaimissa vielä pyöritään...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!