maanantai 23. toukokuuta 2011

Hampaat narskuvat

Olin aamulla hammashoitolassa eli suuhygienistin tekemässä joka vuotisessa hammaskiven poistossa. Tuntuu kuin suussa narskuisi kivensiruja ja ikenet ainakin ovat arat. Toisaalta, jos lystistä maksaa 90 euroa, niin parempi on kun sen tuntee nahoissaankin eli siis ikenissään. Hyvä kuitenkin, kun purimet on taas jonkun aikaa kunnossa.

En ole koskaan edes kuvitellut pääseväni kunnalliseen hammashoitoon. Sanotaan, että aikaa saa täällä jonottaa puoli vuotta. Tavalliselle yleislääkärillekin jonon pituus on kuusi viikkoa, joten silläkään puolella en hevin käy. Huomenna onkin meno näyttämään turpoavia jalkoja kivalle perhelääkärillemme. Kysyn myös ohjeita lymfahieronnan suhteen, joka on se ensimmäinen syy, miksi tilasin ajan.

Norjanangervo 
Hampaat ovat tänään narskuneet muistakin syistä. Kaupan kassalla käsi petti ja tiputin tahini-purkin lattialle. Osa öljyisestä seesamitahnasta meni lattialle, mutta onneksi lasipurkki säilyi ehjänä. Harmitti, mutta ostin sen joka tapauksessa, kun syy oli minun eikä tahnaa kovin paljon mennyt haaskioon.

Olemme parina päivänä ihmetelleet, miksei ruokakaupan luottokortti toimi. Vasta eilen juolahti mieleeni, että eihän sieltä ole aikoihin tullut laskuakaan. Tänään asia sitten selvisi, kun pankki lähestyi kahdella kirjeellä. Tili oli suljettu luottorajan ylityksen takia, heh-heh. Tosiaan, yksi lasku on jäänyt välistä maksamatta ja voin kyllä ihan silmät kirkkaina sanoa, että ei sitä laskua ole koskaan tullutkaan meille. Entiseen aikaan oli hyvä, kun tuli karhu ja vielä karhunkin karhu. Me emme käytä yhtään enempää tai vähempää rahaa ruokakauppaan, oli kortti tai kourallinen seteleitä, mutta kun muutenkaan emme juuri pelaa käteisen rahan kanssa, niin tämä on kätevämpää. Kummallakin on kaksi tiliä vanhaa perua ja laskuja maksetaan sieltä, missä rahaa kulloinkin on.

Maksoinkin jo äsken koko summan pois. Seuraavaksi pitää vielä testata, onko minun korttini niin kulunut, ettei kaupan lukijalaite enää lue siitä mitään. Sitä nimittäin ensin arvelimme vian syyksi. Tosin huomenna ainakaan ei vielä kannata korttia tarjota kassapäätteelle.

Tämä on näitä vali-vali-päiviä, joille ei mahda mitään. Aamukin alkoi sateella ja ukkosen jyrinällä. Sinänsä sade tekee tosi hyvää. Olisipa vain kasvilavat jo valmiina ja potut maassa... Toivottavasti päivän valituskiintiö on jo täynnä. Ei muuta kuin parempaa viikon alkua meille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Minulla kävi niin, että hävitin erään valtakunnalliselta kaupalta saamani pankkitunnustuksen ja uusi olisi maksanut, joten päätin, että en sitä tarvitse. No, kävinpä sitten eräänä päivänä neuvonnassa/pankissa kysymässä saldoa ja olihan sinne vähäsen kertynyt, josta ilahtuneena päätin, että nyt sitten maksan vain sillä kortilla ko. kaupassa.
  Eikä mennyt kauaakaan, kun tuli kirje, että olin ylittänyt tilin 49,30€ ja ylitus maksoi 5€.
  Olin jotenkin mennyt laskuissa sekaisin ja näin siinä sitten kävi..:))

  Mutta väliäkö sen, kun rahalla siitä selvisi..:D

  VastaaPoista
 2. Kunnalliseen hammashoitoon pääsy on tosiaan hankalaa. Melkein pitäisi tietää puoli vuotta etukäteen milloin tulee hammasvaivaa. Onneksi olen päässyt tarvittaessa särkypotilaana samana tai seuraavana päivänä.
  Korttien käyttö voi joskus yllättää kun kassakone ei toimi ja ostokset pitääkin maksaa käteisellä.
  Toivottavasti hammastenkiristyksiä ei tule enää lisää. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että suu on taas hoidettu!
  Lymfahoitoa suosittelen. Se on ainakin itselläni auttanut tuohon turpoiluun. Raskausaikana se oli ihan paras juttu. Nyt tosin vanhemmiten on nestekiertoni parantunut - kummallista. Vai oliko se kytkyssä enemmän hormoneihin - tiedä häntä.
  Et sinä ensimmäinen ole, joka saa karhun ennen laskua. Kaupoissa, joissa useampi henkilö tekee samoja hommia, niin sotkevat. Tietysti se tuntuu ikävältä, kun kuitenkin hoitaa laskunsa säntillisesti.

  VastaaPoista
 4. Minä sain tänään myös hampaan kuntoon, lääkäri vähän ihmetteli kun en eilen päässyt päivystykseen... Olen käynyt kunnallisessa hammashoidossa niin kauan kuin itse olen lääkärilaskuni maksanut. Yleensä varaan vuosittaisen hoituriajan, joka menee sinne aikojen päähän, ja siitä lähtee sitten "kierros". Eli jos on tarvetta paikkailla, varaan hoiturikäynnin jälkeen ne ajat jne. Joillakin paikkakunnilla on muistettu kutsulla vuosittain, toisaalla on pitänyt itse huolehtia. Päivystystapaukset ovat sitten asia erikseen, silloin yleensä pääsee pikapikaa sisään. (Olihan tämä minunkin tapaukseni pikapikaa, kun tänään sentään pääsin.)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!