perjantai 27. toukokuuta 2011

Lipstikkakeitosta vielä pari sanaa

Mamman maailma mainosti lipstikkakeittoa ja erikoisesti Mysi Lahtisen reseptiä. Mamman maailman Unelma oli ystävällisesti pannut linkin reseptiin , joten sieltä löytyy. Minua nimenomaisesti juuri se resepti rupesi kiehtomaan, vaikka arvasin, että isäntä tuo siskonmakkaroita keittoon. Toi kyllä ja lisäksi pakastesäkillisen sekavihanneksia ja toisen keittojuureksia. Kun meillä on pakastimet yläkerrassa eikä edes lokeroa alhaalla, niin pakasteet olivat jo pehmenneet kun rupesin ruoanlaittoon.

Tämmöinen Lipstikkakeitto meillä oli tänään porisemassa:
  • 3 sipulia silputtuna
  • vahvaa lipstikkaa "maun mukaan", meillä viitisen oksaa
  • rypsiöljyä, jossa e.m. ainekset kuullotettiin
  • vajaa 2 litaa vettä
  • 2 liemikuutiota
  • kilon pussi sekavihanneksia
  • 100 g keittojuureksia
  • suolaa, mustapippuria
    Lisätään, keitetään hetki
  • 2 pkt Wurstin siskonmakkaroita, jotka puserretaan nokarena kuorestaan kiehuvaan keittoon ja keitetään 5-10 min.
  • 1 prk kolmen sipulin ruokakermaa
  • 1 prk kolmen juuston ruokakermaa
    lisätään lopuksi kermat, sekoitetaan ja maistetaan suola.

    Keittopadaksi otin 10 litran kattilan. Pienempikin olisi riittänyt, vaan ei paljon pienempi. Tämä oli lyhytliemistä keittoa, mutta enempiliemistä kuin pata. Lusikkaruokaa joka tapauksessa. Ruokakerman määrässä voi tinkiä, mutta kun nyt sattui olemaan kaksi purkkia talossa, niin käytin ne. Hyvää keittoa tulikin! Kyllä tästä aina moni syö, 6-8 henk. luulisin. Ja ainahan voi vettä lisätä, jos meinaa keitto loppua.
Kiitos Unelmalle, kun muistutit lipstikan käytöstä! Nyt se on parhaimmillaan.

5 kommenttia:

  1. Ja kiitos Villiviinille, kun jaoit edelleen! On maistettava, minullakin lipstikat rehottaa niin, että hyvä kun tulevat käyttöön!

    VastaaPoista
  2. Sama täällä, lipstikka rehottaa...:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Täytyy kokeilla , kun on valtavasti lipstikkaa. Porraspäässäkin on puska torjumassa "paholaisia".

    VastaaPoista
  4. Tää lipstikkakeitto maistui varmaan tosi hyvälle! Mysi Lahtisen ohje on hyvä sellaisenaan, mutta nyt luulen, että meillä porisee pian Villiviinin lipstikkakeitto! Muutenkin lisään lipstikkaa aina makkara- ja jauhelihakeittoihin.

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoinen resepti, mutta ehkä tyydyn siihen vakioreseptiini Hesarin Kesäkeittiö-lehtisestä... Siskonmakkarat ei passaa lihattomaan elämäntyyliin. Millaisia liemikuutioita käytit?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!