Tämmöinen Lipstikkakeitto meillä oli tänään porisemassa:
- 3 sipulia silputtuna
- vahvaa lipstikkaa "maun mukaan", meillä viitisen oksaa
- rypsiöljyä, jossa e.m. ainekset kuullotettiin
- vajaa 2 litaa vettä
- 2 liemikuutiota
- kilon pussi sekavihanneksia
- 100 g keittojuureksia
- suolaa, mustapippuria
Lisätään, keitetään hetki
- 2 pkt Wurstin siskonmakkaroita, jotka puserretaan nokarena kuorestaan kiehuvaan keittoon ja keitetään 5-10 min.
- 1 prk kolmen sipulin ruokakermaa
- 1 prk kolmen juuston ruokakermaa
lisätään lopuksi kermat, sekoitetaan ja maistetaan suola.
Keittopadaksi otin 10 litran kattilan. Pienempikin olisi riittänyt, vaan ei paljon pienempi. Tämä oli lyhytliemistä keittoa, mutta enempiliemistä kuin pata. Lusikkaruokaa joka tapauksessa. Ruokakerman määrässä voi tinkiä, mutta kun nyt sattui olemaan kaksi purkkia talossa, niin käytin ne. Hyvää keittoa tulikin! Kyllä tästä aina moni syö, 6-8 henk. luulisin. Ja ainahan voi vettä lisätä, jos meinaa keitto loppua.
Ja kiitos Villiviinille, kun jaoit edelleen! On maistettava, minullakin lipstikat rehottaa niin, että hyvä kun tulevat käyttöön!
VastaaPoistaSama täällä, lipstikka rehottaa...:)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Täytyy kokeilla , kun on valtavasti lipstikkaa. Porraspäässäkin on puska torjumassa "paholaisia".
VastaaPoistaTää lipstikkakeitto maistui varmaan tosi hyvälle! Mysi Lahtisen ohje on hyvä sellaisenaan, mutta nyt luulen, että meillä porisee pian Villiviinin lipstikkakeitto! Muutenkin lisään lipstikkaa aina makkara- ja jauhelihakeittoihin.
VastaaPoistaMielenkiintoinen resepti, mutta ehkä tyydyn siihen vakioreseptiini Hesarin Kesäkeittiö-lehtisestä... Siskonmakkarat ei passaa lihattomaan elämäntyyliin. Millaisia liemikuutioita käytit?
VastaaPoista