maanantai 30. toukokuuta 2011

Uusi koti

Harmillista, etten voi esitellä kivoja kuvia. Kamera unohtui kotiin ja vaikka se olisi ollut mukanakin, niin olisi kai epäkorrektia esitellä Tyttären muuttolaatikoita täynnä olevaa uutta kotia. Kuvailla varmaan sentään saa?

 
Kävimme pikaisella "ensivisiitillä" ja lausumassa mielipiteemme asunnosta, jonne Tytär ja poikansa eilen siirsivät irtaimistonsa. Kaikki näyttää mukavalta ja ainakin ensivaikutelmamme oli positiivinen. Muuttomiehinä oli oman väen eli Tyttären ja pojan lisäksi ollut pojan isä ja tuttu pakettiauton omistaja. Kun illalla soitin tarkistaakseni, onko muuttoväki hengissä, niin Tytär arveli olevansa vielä vähän aikaa liikekannalla. Jos olisi hetkeksikin pysähtynyt, olisi veto loppunut siihen paikkaan. Hän oli sopinut edellisten omistajien kanssa, ettei näiden tarvitse tehdä loppusiivousta, jotta muutto onnistuisi viikonloppuna. Tänään Tytär kävi heti aamusta alkaen siivoamassa edellisen asuntonsa ja nyt oli jo kuuraamassa uuden kodin keittiökaappeja.

Tuo kuvan pensasaita ei ole Tyttären uuden taloyhtiön aitaa, mutta muistaakseni sielläkin oli kukkivaa aitaa. Kokonaisvaikutelma joka tapauksessa oli positiivinen myös yhteisen piha-alueen suhteen, vaikka tiiviistihän se on rakennettu, kuten tapana on. Jopa kompostori löytyi pihasta, tosin kesäkompostori.

Kodissa on pieni eteinen, joka jatkuu kapeana käytävänä olohuoneeseen. Eteisestä avautuu ovet kahteen makuuhuoneeseen. Äidin makuuhuoneessa on vaatehuone, pojan huoneessa kolme komeroa. Seuraavaksi käytävällä on toiset kaksi ovea, joista toinen vie somaan pikkuvessaan, toinen pesuhuoneeseen. Sen takana on sauna. Pesukone mahtuu juuri ja juuri lavuaarin viereen, mutta likapyykkikorin ja kuivaustelineen sijoittaminen vaativat vielä harkintaa. Peilikaappi on saanut jossain vaiheessa kolhuja ja mietinnässä on joko ovien tai koko kaapin uusiminen. Kaakelit seinissä ja lattialla ovat siistit ja aika kauniitkin.

Edelleen käytävää eteenpäin: oikealla on oviaukko keittiöön (ovi on varastoitu vajaan). Vasemmalta avautuu näkymä avaraan olohuoneeseen. Keittiö on tyypiltään kaksois-i mallia. Toisella laidalla on kaappeja, tilava jääkaappi-pakastin ja juuri sopivan mittainen taso mikroaaltouunille. Toisella puolella on kaappien lisäksi lämminvesivaraaja, tiskikone, allas ja liesi sekä pätkä työtasoa. Keittiön takana on reilun kokoinen tila ruokapöydälle, jonka taakse nurkkaan ehkä mahtuu pieni pakastinkin, jos pakastetilaa tarvitaan nykyistä enemmän.

Olohuoneen seinissä on tapetit, joista Tytär haluaa kiireimmiten päästä eroon. Väri ei miellytä eikä kuvio. Huoneessa on kaksi kokonaista seinää, joten kalustaminen on sikäli helppoa. Kolmas seinä on keittiötä vasten ja avautuu ruokailutilaan. Neljännellä sivulla on koko huoneen leveydeltä ikkunaa.

Olohuoneesta on ovi pienelle takapihalle. Siellä on valmiina kaksi pikkiriikkistä, joskaan ei kovin ahkerasti hoidettua kukkapenkkiä. Sama vitsaus kuin meilläkin eli vuohenputki näytti valloittaneen ainakin toisen kukkapenkin. Terassin päällä on katos, joten pienellä kesäsateellakaan mikään ei estä nauttimasta grilliateriaa ulkona. Grillillekin on oma katoksensa. - Enää puuttuvat vain grilli ja puutarhahuonekalut.

Etupihalla kasvaa omenapuu ja ainakin kevätkaihonkukkaa sekä voikukkaa. Ulkovarasto on melko tilava ja sen takia ehkä sinne on joku yrittänyt joskus murtautuakin. Toivottavasti ei yritä uudestaan. Etupihaan on aidattu parit vasikkakarsinat eikä meille oikein selvinnyt, mitkä aitaukset kuuluvat millekin huoneistolle. Tytärkään ei osannut vielä sanoa.Niin juu, tuliaisiksi veimme ompelukoneen, jotta talon emäntä voi tarvittaessa hurauttaa muutamat ikkunaverhot uuteen kotiinsa.

Ennen tätä pikavierailua olin hierotuttamassa jalkojani. Nyt kun olen vähän vetänyt henkeä, voisin ehkä lähteä uusilla jaloillani tutkimaan pihaa. Muutamat perennat huutavat päästäkseen maahan, mutta jos oli  Tyttären uusissa penkeissä toivomisen varaa, niin on sitä samaa meilläkin.

Huomenna meidän isäntä lähtee maalikauppaan Tyttären kanssa. Autoton lapsi tarvitsee paitsi kyytiå, myös konsulttia. Vanhuksetkin ovat tänään kotiutuneet kuntoutuksesta, mutta huomenna heille kuulemma tulee ikkunanpesijä, joten emme ehkä ryntää tervehdyskäynnille vielä huomenna. - Tämä on ollut mukava päivä.

2 kommenttia:

  1. Perhe on tärkeä. Kun perhe voi hyvin, voimme mekin, äidit ja mummot, hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!