lauantai 7. toukokuuta 2011

Ihana kevätpäivä

Äitienpäivän aaton kunniaksi pikku vinkki arvonnasta, jonka on järjestänyt oululainen lankakauppa Lumova lanka. Arvonta löytyy kaupan Sekaisin silmukoista -blogista. Palkinto on lahjakortti lankakauppaan ja sehän maistuisi kenelle hyvänsä! Arvonta on ensi viikolla., muistaakseni keskiviikkona.

Päivä on ollut mitä ihanin ja aurinkoisin. Kiertelin kameran kanssa pitkin tonttia ja mitä ihmettä! Kirjosieppokin on jo tullut. Klikkaamalla kuvia saa suuremmaksi, mutta pönttö oli otettava kuvaan, kun sitä niin tomerasti vartioitiin. Kirjosieppo on varmaan tehnyt siitä jo vuokrasopimuksen.


Kevään ensimmäisen voikukankin sain bongattua. Tähän aikaan vuodesta sitä pitää suorastaan yhtenä kevään airuena eikä minään poiskitkettävänä rikkaruohona.


Talon nurkalla oleva vanha pihlaja on saanut kuolemantuomion jo ainakin kaksi vuotta sitten, mutta niin se vain tänäkin vuonna jaksaa jostain haarasta lähtevään oksaan tehdä lehtiä ja nuppujakin. Puu-raukka on oikeasti niin laho, että se on pakko kaataa ennen kuin se kaataa välistään kulkevat sähkö- ja puhelinjohdot.


Suomenlipun sinisellä taivaalla liiteli lokkeja. Nyt en muista, mikä laji tämä tarkemmin on, mutta tulen lisäämään nimen myöhemmin, jahka talon lintuasiantuntija on tarkastanut kuvat. Mustarastaskin liverteli ihanasti. Muita lintuja en sattunut huomaamaan.


Otin monta muutakin kuvaa, mutta säästetään ne sitä postausta varten, johon en millään keksi asiayhteyteen kuuluvaa kuvitusta.

Ostin itselleni äitienpäiväkukat ja äitienpäiväkakun, marsipaanipeitteisen, porsaanpunaisen, pienen juhlakakun. Isän lempikakku on kinuskikakku ja sitä varmaan tarjotaan huomenna mummulan äitienpäiväkahveilla.Se on toinen herkkukakkuni.

Hyvää äitienpäivää äideille, mummeille ja äitien lapsille!

7 kommenttia:

 1. Onpa kivan keväinen postaus. Kirjosiepollahan taitaa olla se tapa, että vuokralle menee. Meillä on tuijassa ihmeen kaunisääninen yölaulaja, mutta en ole sitä päässyt katsomaan. Tuija kun on hyvä piilopaikka.
  Kiitos, samoin hyvää äitienpäivää.

  VastaaPoista
 2. Hei, on mukava seurata blogeissa kevään edistymistä muilla. Meillä voikukka on vielä näkemättä, mustarastas on laulellut jo pari kuukautta, mutta kirjosieppoa en ole onnistunut näkemään.

  Mikä tärkeintä, näytät juhlistavan huomista päivää ihanasti :) Jotkut bloggaajat pitävät äitienpäivää turhaakin turhempana, niin sinä kuin minäkin juhlistamme sitä kunnolla ja ainakin minä nautin sydämeni pohjasta rakkaimmistani ja heidän kanssaan höpöstelystä

  Mukavaa huomista :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kevättä ja kiitos arvontavinkistä. Ihanaa äitienpäivää Sinulle

  VastaaPoista
 4. Kirjosieppo tulee aina äitienpäiväksi! Tänään kuulin tutun äänen pihapöntöltä.
  Sinulla on varmasti hieno äitienpäivä, makoisa kakku ja äitienpäiväkahvit. Nautinnollista ja aurinkoista äitienpäivää sinulle Villiviini.

  VastaaPoista
 5. Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
 6. Meillä voikukka tulee ensin sitten vasta leskenlehti - en tiedä miksi.
  Ihana kevätpäivä suorastaan tuoksuu kuvistasi!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille ihanista toivotuksista! Hyvää äitienpäivänjatkoa teillekin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!