keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Puutarhakausi avattu

Krapasin tänään vähän perennapenkkejä ja samalla hävitin vahingossa pikkuisen kevätkaihonkukankin. Täytyypä muistaa seuraavalle mummulakäynnille ottaa lusikka ja muovipussi mukaan, että saan uuden poikasen. Perjantaina ajattelimme käväistä tarkistamassa, tarvitseeko äiti vielä jotain hynttyitä kuntotusreissua varten ja myös se, olivatko äitienpäiväksi hänelle ostamani kamppeet sopivia. Se on toinen asia, kelpuuttaako hän ostoksiani.

Tänään kävimme multa- ja lannoiteostoksilla, joten nyt on ainakin ensimmäiset eväät kevättöitä varten hankittuna. Kävimme myös pankissa ja kaikki nämä askareet veivät jo vedon ihan kokonaan tästä muorista. Voi olla, että pienen tauon jälkeen lähden vielä hetkeksi ulkotöihin. Voi, olispa sitä nuorempi ja terveempi. Polvet kestäisivät, selkä kestäisi ja olisi voimia vaikka millaisen kasvimaan kääntämiseen. Muutama vuosi sitten vielä oli, nyt ei enää, mutta pieni pala kerrallaan tehdään. Puutarhakaupasta tuli sekä eilen että tänään lähetys, joten "pakko" on tehdä ja kivaahan tämä on.

Mikähän kukka se tämä on, tunnistaako kukaan? Valtavan kaunis kukka ja selvästi joku sipulikasvi. Ihan omasta kukkapenkistä ja luultavasti viime syksynä istutettu, mutta millään en muista, mitä olen penkkiin törkännyt.

6 kommenttia:

 1. Se on parvitulppani. Minustakin hurjan kaunis ja kukkii pitkään :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis on kukka, olen aika huono nuissa kukkien nimissä. Itsekkin eilen olin tuolla kukkapenkissä repimässä viimevuen kikkien varsia ja vähän haravoin :)Mukavaa viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis on kukka ja mukavaa tietää lajikin.
  Samoissa mietteissä puutarhahommien kanssa. Polvet, mokomat ei tykkää kyykkimisestä. Ja huomaa ettei jaksa niinkuin ennen...

  VastaaPoista
 4. Parvitulppaani tai metsätulppaani sanoisin myös. Kaunis pikku tulppaani, joka aukeaa auringossa, mutta pysyy pilvisellä säällä supussa.

  VastaaPoista
 5. Vai parvitulppaani, kiitos tiedosta. Nyt tämä ihmettelee, mistä se on meidän pihaan pöllähtänyt.

  VastaaPoista
 6. Parvitulppaani, Tulipa Tarda, se on ja leviää kyllä puutarhaasi, kun on sinne löytänyt. Ihana kevätkukka, mutta ei kuki kovin pitkää aikaa. Pitää käydä usein katsomassa ja nauttia sen kauneudesta! Tulipa Silvestris, metsätulppaani on vähän korkeavartisempi, kukkii pidempään, tuoksuu ihanasti ja on ehkä kaunein näistä luonnonlajeista, sekä leviää myös omia aikojaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!