perjantai 20. toukokuuta 2011

Touhua siellä ja täällä

Joillakin on touhua riittänyt, eräät sen sijaan ovat maanneet hierottavana. Voi vitsi, että tuntui hyvältä. Nämä toimeliaat ovat muun muassa olleet leikkaamassa köynnöksiä katki-poikki. Samalla meni poikki myös telkkarin antennijohto, mutta näpsä Remonttimiehemme ehti jo korjatakin sen.

Kaatopaikalle lähtee iso kasa oksia. Huomenna sinne saisi viedä kuorman ilmaiseksi, mutta ainakin viime lauantaina kaatikselle oli ollut ainakin kilometrin mittainen autojono tien tukkeena. Normaalihinta peräkärrylliselle lehti- ja oksajätettä ainakin näin keväisin on 7 euroa, joten varmaan moni manaili. Jonosta ei ilmeisesti edes päässyt pois tien kapeuden ja vastaantulevan liikenteen takia.

Luumu kukkii, mutta viime yönä on ollut vain vaivaiset plus 6 astetta, joten jää nähtäväksi, mikä on luumusato tänä vuonna. Kuva on otettu matalalta maasta ja kukat olivat lähes luumupuun latvassa.
Tämä tässä toisessa kuvassa on taivaalla liitelevä tervapääsky. Ne ilmoittautuivat tänään, mutta vain tämäån yhden sain napattua kuvaan. Kuvaa ehkä saa suurennettua, mutta eipä se siitä paljon parane. Kylmästä yöstä huolimatta päivä on ollut muutenkin keväinen ja lämmin, totesin taapertaessani hierojalta parkkihalliin. Ehkä se kesä sittenkin tulee.

Seuraava otus erottuu huonompinäköisenkin silmiin. Se on lintu, Howard Smithin Parvilintu-sarjan Lisa (21 x 17 cm), joka oli Arabian ohjelmistossa joskus muistaakseni 1990-luvun puolivälissä. Silloin en erikoisemmin ihastunut siihen, mutta nyt tämä Lisa oli ihan pakko saada. Ostin sen itselleni synttärilahjaksi huutonetistä. Ajattelisin, että tämä keltainen herättää, riemastuttaa ja piristää aamulla. Olen katsellut näitä ihania lintuja jo pitkään Laatutavara-sivustolla, mutta siellä ne menevät kaupaksi yhdessä silmänräpäyksessä ja kovaan hintaan. Nyt minua onnisti, myös hinnan suhteen.

Sarjaan kuului kaksi muutakin lintua. En pitäisi pahana, vaikka esimerkiksi sininen Timo lentää lehahtaisi vielä joskus meille.Ei kellään satu olemaan yhtään ylimääräistä?

Löysin täsmällisempää tietoa Kari-Otso Nevaluoman kirjasta Arabian eläintarha (Helsinki 2008, Oy Manport Ab): "Yhdysvalloista kotoisin oleva ja vuodesta 1962 Suomessa asunyut ja työskennellyt Howard Smith kuuluu Arabian lukuisten eläinveistäjien joukkoon näyttävillä Parvilinnut- ja Runfree-figuriinisarjoillaan. Ne ovat syntyneet taiteilijan ollessa vierailevana taiteilijana Arabialla 1985-1987. Parvilinnut-ryhmään kuuluu kolme erilaista lintua: sinisenä, valkoisena ja mustana tehty Kaisa, sinisenä, valkoisena ja mustana tehty Timo sekä edellisten värien lisäksi keltaisena valmistettu Liisa. Runfree-perheeseen kuuluu erilaisia villieläimiä - leijona Teo, elefantti selma, elefanttivauva Alex, kirahvi Harry, antilooppi Camilla ja sarvikuono Carmen. Hänen muotomaailmassaan on iloista, huomoristista leikkimieltä."

Nyt siirryn lukemaan omakustannetta, joka minulle tänään ystävällisesti toimitettiin, tietenkin pankkisiirrolla varustettuna. Paikallishistoriasta on kysymys ja jo selaamalla silmäni nappasivat muutaman tutun nimen.

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Hauska lukea kirjoituksisasi, Villiviini:)

  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
 2. Kaunis kiitos toivotuksista. Samoin sinulle, Aili-mummo!

  VastaaPoista
 3. Hei,

  Törmäsin kirjoitukseesi etsiessäni lisätietoja Parvilintu-sarjan linnuista. Löysin autotallin uumenista keltaisen Liisan ja toisen identtisen näköisen linnun, joka on sininen. Jos olet kíinnostunut lisäämään kokoelmaasi sinisen linnun, täältä sellainen liikenisi :)

  Terveisin
  Niina Rintala

  VastaaPoista
 4. Hei Niina,
  Ota yhteyttä sähköpostin välityksellä (villiviini55@gmail.com) niin jatketaan keskustelua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!