sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Linnuista, pyykeistä ynnä muusta

Hei taas!
Jatkan vielä  lintufiguriineistä. Sain edelliseen postaukseen viestin Niinalta, jolla voisi olla sopiva kaveri tälle Lisa-linnulleni. Kun minä en saanut Niinaan yhteyttä, niin toivottavasti huomaat terveiseni. Olen kiinnostunut ja mielellään rupean jatkamaan juttua sähköpostin välityksellä (villiviini55@gmail.com).


Etsin vielä kuvat Parvilintu-sarjan muista linnuista. Tässä ovat Kaisa-tukaani ja Timo ja sitten on vielä yksi vihreä, jonka nimeä en tiedä. Erityisesti tuo alimmainen eli Timo kiinnostaisi minua.

Kaisa
Timo


Jos mitään isoa ei tapahdu, kuten esimerkiksi maailmanloppua, niin kirjoitusta saa kyhättyä vaikka pyykinpesusta.Minä avastin tänään ulkokuivatussesongin. Tähän asti naapurin pellot ovat pölisseet sen verran, etten minä, multa-allerginen ole tohtinut viedä pyykkejä ulos. Oi miten ihanalta tuoksui vetää saunan jälkeen ulkokuivattu yöpaita päälle!


Päivä oli otollinen ulkotöille. Mies irrotti muutaman seinälevyn edesmenneestä kasvihuoneesta, minä yritin taistelle vuohenputki-vihollista vastaan. Lisäksi nyhdin pihasta muutaman keltamon, jota ei pidä sekoittaa syyskesällä kukkivaan keltanoon. Lisätietoja keltamosta löytyy mm. wikipediasta
http://fi.wikipedia.org/wiki/Keltamo.


Sieltä lainasin tämän kuvan, sillä en ole tainnut koskaan kuvata sitä. Kasvi on vanha lääkekasvi, jota on käyetty mm. känsien ja syylien poistoon. En ihmettele: kirkkaanoranssi maitiaisneste tarttuu käsiin kuin tauti. En ole kokeillut sitä värjäämiseen, mutta kun se on jo lähes aikojen alussa saapunut Suomeen, niin kaipa esiäidit ovat sitäkin kokeilleet. Huumekasviksikin se kuulemma käy.

Joku puutarhablogi suositteli tätä oikein perennapenkkiin ja ettei vaan myynyt taimiakin? Ehkä minäkin voisin ruveta kaupittelemaan hyvässä kasvussa olevia perinneperennoja? Kehotan kuitenkin harkitsemaan, paitsi jos haluaa nopeasti kukkapenkin ja nurmikonkin valloittavan, sitkeästi hengissä pysyvän, hyvin talvehtivan ja kaikin puolin takuuvarman perennan. Ainut etu, siis syyylänpoiston lisäksi on se, että kasvista saa tukevan otteen, jolla se on helppo kiskaista kokonaan maasta.Edes kompostiin en ole uskaltanut sitä laittaa.

Nyt hyvää yötä!

6 kommenttia:

 1. Pyykin ulkokuivaussesonki on alkanut täälläkin, kirjoitin myös siitä jokin aika sitten. On se niin ihanaa, kun saa nopeasti pyykit kuivaksi ja se tuoksu sitten!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin pyykit kuivuu juuri nytkin pihalla. Niistä tulee niin ihanan pehmeitä ja hyväntuoksuisia.

  VastaaPoista
 3. ulkona kuivat pyykki tuoksuu ihanalta.

  Pihatöitä täälläkin paiskittu ja kohta pitäisi taas aloittaa.

  VastaaPoista
 4. Howard Smithin lintusarja taitaa olla Parvi, ei Parvilintu. Vihreä on Paavo.
  Itse tein kerran melkoisen löydön yhdellä kirpparilla, kun Lisa Larssonin Unicef-sarjan Eskimo löytyi hintaan 0,40€...

  VastaaPoista
 5. Kiitos korjauksesta, Hippokampustaja. Noinhan se tosiaan taitaa olla ja kiva kun vihreäkin sai nimen. Etsin sen kuvan seuraavaan postaukseen.

  VastaaPoista
 6. Nuo tirpuuset ovat ihania. Ostin pieniä tekstiilijuttuja kirpparilta ja pesin heti ja nyt tuuli niin leuhuttaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!